2018. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Kiszuperált tankokban lakhatnak a tengeri élőlények Libanon partjainál

Libanoni környezetvédők 10 kiöregedett harckocsit és tankot süllyesztettek a Földközi-tenger mélyére, hogy búvárparadicsomot hozzanak létre a térségben, és új élőhelyeket alakítsanak ki a tengeri élőlények számára, írja az MTI.

Szidón partjaitól három kilométerre nyugatra egy hajóra felszerelt hatalmas daru engedte a mélybe szombaton a katonai járműveket. A víz alatti park létrehozását a Szidóni tengerpart barátai nevű helyi környezetvédelmi csoport kezdeményezte, és megnyerte hozzá a libanoni hadsereget, amely a katonai járműveket biztosította a projekthez.

Remélik, hogy hamarosan hínárok lepik el a tengerbe süllyesztett járműveket Fotó: Mohammed Sarji / AFP

„Ez egy búvárparadicsom lesz, és egy olyan hely, ahol új élőhelyeket biztosítunk a víz alatti élethez” 

– mondta Kamel Kozba, a szervezet illetékese. 

Libanonnak mintegy kétszáz kilométernyi tengerpartja van, a térséget nem kímélte az országot évek óta sújtó szemétválság. Szidónban ugyan új hulladékfeldolgozó épült, ám ennek ellenére szeméthegyek borítják a tengerpartját.

Neked ajánljuk
Továbbra sem engednek be turistákat a Maya-öbölbe Utazás a földgolyón – Búvárparadicsomok Marihuánát termelnek a globális felmelegedés miatt Libanonban Megújuló energiára váltana Tajvan Ezeket a világörökségi helyszíneket veszélyezteti az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam