2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tippek a környezetbarát kiránduláshoz

Lassan beköszönt az ősz, mely az egyik legcsodásabb évszak a kiránduláshoz: gyönyörködhetünk a színes falevelekben, terméseket gyűjthetünk, s piknikezhetünk a természetben. Azonban ügyeljünk arra, hogy óvjuk a körülöttünk lévő természetet. Cikkünkben tippeket adunk a környezetbarát kiránduláshoz.

Figyeljünk a szemétre

Az egyik legfontosabb feladat: gondoljuk át előre, hogy mit fogunk kezdeni a saját szemetünkkel. Képzeljük el, hogy húszfős baráti körünkkel nagy szabadtéri pikniket rendezünk. Hány szemeteszsákra lesz szükség? Nem biztos, hogy pontosan fel tudjuk mérni előre, vigyünk tehát mondjuk 10–10, 30 és 60 literes, vastag anyagú szemeteszsákot. Ötfős kirándulásra persze nem kell ennyi. A szelektív zsákokra tegyünk jól látható és egyértelmű rajzot, amelyeket mondjuk a gyerekek csináltak. Szemeteszsákból soha nem elég, már csak azért sem, mert az igazán környezettudatos természetjáró mások szemetét is fölszedi.

Fotó: Pexels.com

Vigyünk tányért otthonról

Mérlegeljünk. Olyan réten tartjuk ötéves kislányunk szülinapi zsúrját, amelyet autóval lehet a legkényelmesebben megközelíteni? Ez esetben ne eldobható étkészletet vigyünk magunkkal, hanem porcelán vagy többször használatos műanyag tányérokat. Legyen viszont egy jókora dobozunk vagy kosarunk, amelyben az edényeket haza is tudjuk szállítani (otthon elmosogatni kényelmesebb, nekünk is és a természetnek is), nehogy a környezetet szennyezzük össze velük.)

Egyéb apróságok

A bogrács környezetbarátabb, mint a petróleumfőző. A sátor zöldebb (és kisebb helyen elfér), mint a lakókocsi. Használjunk organikus szúnyog- és kullancsriasztót, például citronellaolajat (nézzünk körül a biowebáruházakban). Nem minden és nem mindenhol komposztálódik egyformán, a dinnyehéjat tehát ne dobjuk el, inkább tartsunk külön zöldhulladékos zsákot.

Neked ajánljuk
Keresd az ökocímkét! Keltsük életre a falakat! A növények zenéje zökkent ki a város zúgó monotóniájából Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: evamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam