2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Őszi színpompa a zirci arborétumban

Érdemes ősszel is ellátogatni az arborétumba, mert a hamarosan őszi színekben pompázó cserjék, fák csodálatos látványt nyújtanak –  mondja Flórián Ildikó, a zirci arborétum vezetője.

A mocsárciprusnak szép vörösre színeződnek a tűlevelei, mielőtt lehullatja azokat, a kecskerágó levelei sötétrózsaszínűvé változnak, de a termései is igen mutatósak piros színükkel. Az őszi időszakban a barna, a sárga és a vörös minden színárnyalata látható a lombkoronákon.

Különlegesség a kacura, avagy kalácsfa, mely azon túl, hogy szép a törzse, a levelei sárgára színeződnek, és ahogy lehullnak, kalácsillatot árasztanak, innen az elnevezés. Két példány van a kertben, egy fiatalabb a tó közelében, az idősebb pedig a Cuha patak partján, a nagy platánfától és a több mint négyszáz éves kocsányos tölgytől nem messze.

Neked ajánljuk
Turisztikai fejlesztések Sopron környékén A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam