2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halálra gázolta egy autó Franciaországban a 14 éve ökrös szekéren vándorló magyar mesehőst, Gecse Balázs Gergőt

Szomorú véget ért egy csodás életét élő magyar vándor kalandja. A 32 éves Gecse Balázs Gergőt, aki ökrös szekérrel, egy kutya és négy szarvasmarha társaságában járta a világot, vasárnap reggel halálra gázolta egy idős sofőr Délkelet-Franciaországban.

Gecse az ekhós szekere mellett ballagott éppen, az út belső oldalán, amikor az állítása szerint a napsütéstől elvakult, szemből érkező autós elütötte.

„Kövesd az álmaidat” – olvasható a feliraton Gergő hitvallása Fotók: Facebook / Oswaldanne Tetedemulet

A móri születésű Gecse Balázs Gergő olyan életét élt, mint egy Lázár Ervin-mese hőse. 18 évesen, miután leérettségizett, az egyetemi felvételi helyett épített magának egy ökrös szekeret, fogott egy tangóharmonikát, 2 kecskét és 1 kutyát, és elkezdte járni az országot. A vele utazó állatok cserélődtek, de ő 2004 óta folyamatosan úton volt. Néhol alkalmaként munkát vállalt, mivel értett a fafaragáshoz, az asztalosmunkához, a patkoláshoz, a bőrművességhez, a nemezeléshez, a kötélveréshez és az állatokhoz is, ebből keresett némi pénzt, egyébként a kenyerét is maga sütötte a szekéren.

Gergő kutyája látható balról a baleset előtt pár nappal. A kutyust az éppen Gergővel tartó francia házaspár biztonságba helyezte Fotó: Facebook / Pierre Villeneuve

Gecse a 2188 méter magas Kis Szent Bernát-hágón át érkezett meg ökreivel Franciaországba. Haláláról a helyi sajtó mellett egy lovaskocsin élő, vele útközben összebarátkozó francia házaspár is megrendülve számolt be. A hír hallatán többen megemlékeztek Gergőről azok közül, akik az elmúlt évek során összefutottak vele. Erről egy külön cikkben számolt be a 444.hu.

Aki szeretné még jobban megismerni, megérteni Gecse Balázs Gergő életét, az nézze meg az alábbi, 2008-ban róla készült 20 perces portréfilmet, melynek címe: Pusztán egy vándor.

Neked ajánljuk
Grenoble lett Európa zöld fővárosa Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Tuomas Aivelo: Végtelen paraziták Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric Az európaiak az éghajlatváltozást, a munkanélküliséget és a migrációt tekintik a legnagyobb kihívásnak
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam