2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína lekörözi az eddig kedvenc Franciaországot

Jelenleg Franciaország a legnépszerűbb ország a világon a turisták körében, de ez már nem sokáig lesz így. 2030-ra a Shanghai Tower és a Sárga-hegyek lesznek a világ turistának első számú célpontjai. A feltörekvő turistacélpontok között főként afrikai és ázsiai országok állnak.

Az Euromonitor friss tanulmánya szerint a Kínába érkező turisták száma eléri a 127 milliót a következő évtized végére, ehhez képest Franciaországba 126 millióan, az Egyesült Államokba pedig „csak” 116 millióan fognak látogatni. Közben a kínaiak is többet fognak utazni külföldre, ahogy nő a kínai emberek jövedelme.

2030-ra Kína lekörözi látogatottságban Franciaországot Fotó: Euromonitor/WEF/Portfolio

Idén várhatóan globálisan 1,4 milliárd utazást bonyolítanak le az emberek, ami 5 százalékkal több a tavalyi évhez képest. Ázsiában nemcsak a befelé, hanem a kifelé irányuló turizmus mértéke is magasabb lesz.

A folyamatban nagy szerepe lesz a technológiának, például az online utazásszervező cégeknek, amelyek összekapcsolják az éjjel-nappal online ügyfeleket az értékesítési csatornákkal.

A jobb oldalt látható Shanghai Tower, a világ második legnagyobb tornya is a turisták célpontja lett  Fotó: pixabay.com

A World Economic Forum előrejelzése szerint 2016 és 2026 között a szabadidős utazáshoz kapcsolódó költések tekintetében a legnagyobb növekedési ütemet mutató top 10 ország között számos ázsiai van (India, Angola, Uganda, Brunei, Thaiföld, Kína, Mianmar, Omán, Mozambik és Vietnam).

A Sárga-hegyek Kínában Fotó: wikimedia.org

Ázsián belül vélhetőleg Kína fogja felmutatni a legnagyobb növekedést: a kifelé irányuló utazások száma 2030-ra elérheti a 260 milliót, és a belföldi turizmus is fellendül. A kínai állam nagyobb nyitottsággal, infrastruktúra-fejlesztésekkel és turistabarát politikával igyekszik még inkább élénkíteni – a természeti és kulturális értékekben egyaránt gazdag – országa turizmusát.

Neked ajánljuk
A legfurcsább állati arcok (természetfilm) A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) Egy terjedelmes kalauz az apró hangyák izgalmas és hatalmas birodalmába Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam