2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vélhetően ez a leghosszabb, egyhuzamban lesétálható útvonal a világon

A Brilliant Maps oldalára nemrég felkerült térkép szerint a dél-afrikai Fokvárosból az oroszországi Magadan városáig vezető 22 387 km-es útvonal a leghosszabb a világon, amely megszakítás nélkül gyalog megtehető.

A Google Maps becslése szerint ez az út 4492 óra alatt legyalogolható. Ha napi nyolcórás sétával számolunk, akkor 562 napos túrával teljesíthető is a 22 387 kilométeres útvonal. 16 országon kellene átsétálni, többek között olyanokon is, mint Dél-Szudán és Szíria, ami mostanában nem éppen biztonságos vidék a túrázáshoz.

A gyaloglás során 117 ezer méternyi szintemelkedést és közel ugyanennyi szintcsökkenést kell leküzdeni, ami olyan, mintha 13-szor hódítanánk meg a Mount Everest csúcsát oda-vissza – írja a Brilliant Maps

Forrás: Brilliant Maps

Ha valaki nem akar ennyit gyalogolni, annak Magyarország leghosszabb egybefüggő túraútvonalát, a kéktúrát ajánlja a turistamagazin.hu. Az Országos Kékkör magában foglalja az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát, amelyek egy 2550 kilométeres, gigantikus kört alkotva vezetnek végig az ország legszebb részein. Szóval nekünk is van mit bejárni.

Neked ajánljuk
Gyöngyszemek a Gönyűi-homokvidékről: gyurgyalag, búbos banka, árvalányhajas gyep (videókkal) Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam