2021. december 9., Natália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vélhetően ez a leghosszabb, egyhuzamban lesétálható útvonal a világon

A Brilliant Maps oldalára nemrég felkerült térkép szerint a dél-afrikai Fokvárosból az oroszországi Magadan városáig vezető 22 387 km-es útvonal a leghosszabb a világon, amely megszakítás nélkül gyalog megtehető.

A Google Maps becslése szerint ez az út 4492 óra alatt legyalogolható. Ha napi nyolcórás sétával számolunk, akkor 562 napos túrával teljesíthető is a 22 387 kilométeres útvonal. 16 országon kellene átsétálni, többek között olyanokon is, mint Dél-Szudán és Szíria, ami mostanában nem éppen biztonságos vidék a túrázáshoz.

A gyaloglás során 117 ezer méternyi szintemelkedést és közel ugyanennyi szintcsökkenést kell leküzdeni, ami olyan, mintha 13-szor hódítanánk meg a Mount Everest csúcsát oda-vissza – írja a Brilliant Maps

Forrás: Brilliant Maps

Ha valaki nem akar ennyit gyalogolni, annak Magyarország leghosszabb egybefüggő túraútvonalát, a kéktúrát ajánlja a turistamagazin.hu. Az Országos Kékkör magában foglalja az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát, amelyek egy 2550 kilométeres, gigantikus kört alkotva vezetnek végig az ország legszebb részein. Szóval nekünk is van mit bejárni.

Neked ajánljuk
Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Csak a lábad nyomát hagyd az erdőben! MarcARC Dufumiera: A termőföldtől a tányérig Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam