2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vélhetően ez a leghosszabb, egyhuzamban lesétálható útvonal a világon

A Brilliant Maps oldalára nemrég felkerült térkép szerint a dél-afrikai Fokvárosból az oroszországi Magadan városáig vezető 22 387 km-es útvonal a leghosszabb a világon, amely megszakítás nélkül gyalog megtehető.

A Google Maps becslése szerint ez az út 4492 óra alatt legyalogolható. Ha napi nyolcórás sétával számolunk, akkor 562 napos túrával teljesíthető is a 22 387 kilométeres útvonal. 16 országon kellene átsétálni, többek között olyanokon is, mint Dél-Szudán és Szíria, ami mostanában nem éppen biztonságos vidék a túrázáshoz.

A gyaloglás során 117 ezer méternyi szintemelkedést és közel ugyanennyi szintcsökkenést kell leküzdeni, ami olyan, mintha 13-szor hódítanánk meg a Mount Everest csúcsát oda-vissza – írja a Brilliant Maps

Forrás: Brilliant Maps

Ha valaki nem akar ennyit gyalogolni, annak Magyarország leghosszabb egybefüggő túraútvonalát, a kéktúrát ajánlja a turistamagazin.hu. Az Országos Kékkör magában foglalja az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát, amelyek egy 2550 kilométeres, gigantikus kört alkotva vezetnek végig az ország legszebb részein. Szóval nekünk is van mit bejárni.

Neked ajánljuk
Sokakat csábít az Alföldre a tanyasi élet természetközeli nyugalma Ne most kiránduljunk a szurdokvölgyekbe! Már körbe lehet tekerni a Tisza-tavat A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is Kárpátalján hosszú távú hulladékkezelési projekt készül
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam