2019. április 23., Béla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sziklára épült hegyi kunyhó 4003 méteres magasságban

A Solvay Hut a Matterhorn (az Alpok hetedik legmagasabb csúcsa) északkeleti gerincén található, felhők felett épült kunyhó. A 4003 méteres tengerszint feletti magasságban lévő házikónak a legnagyobb svájci hegymászó egyesület, az Alpine Club a tulajdonosa. A Solvay Hutot 1915-ben öt nap alatt építették fel.

A házikóhoz szükséges építőanyagokat 3260 méterről állatok segítségével hordták fel. A kunyhót 1966-ban felújították, majd 1976-ban egy telefont is elhelyeztek benne vészhelyzet esetére. Az utóbbi időben napelem és más modern technológia is felkerült a menedékházikóra, amely a belga kémikus, iparos és politikus, Ernest Solvay után kapta a nevét. Solvay sok felejthetetlen percet töltött a vidéken, és jól ismerte a legnépszerűbb hegyi utat, a Hörnli Ridge útvonalat, ahol a kunyhó is áll.

Fotók: wikipedia.org, twistedsifter.com, skionline.ch, hikr.org, summitpost.org, zermattportal.de, i.pinimg.com/Marco Milan

Neked ajánljuk
Lassan búcsút inthetünk az Alpok gleccsereinek is Mentősök biztosították a bunyózó nyulakat Nagyatádnál Tudományos, történelmi évfordulók, környezetvédelmi témák állnak a BBC Proms koncertjeinek középpontjában Újra eljött a Föld napja Csontsoványan tántorgott be egy jegesmedve egy orosz faluba (videóval)
Tovább a forrásra: erdekesvilag.hu
Vissza
Hírfolyam