2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

7 gyönyörű, rejtett tengerpart a föld alatt

A természet ritka szépségei közé tartoznak azok a rejtett, föld alatti tengerpartok, melyek ismeretlenségük miatt különleges látnivalóknak számítanak a világ bármely táján.

Mexikó – Hidden Beach

A Mexikóhoz tartozó apró, lakatlan Marieta-szigetek egyike különleges természeti csodát rejt: ez a Playa del Amor (Szerelem-öböl), vagy ismertebb nevén Hidden Beach (Rejtett tengerpart). A lakatlan sziget rejtett kis öble egy félig vízzel teli lyuk, mely érintkezik a homokos tengerparttal, és csak egy szűk alagúton keresztül, úszva közelíthető meg.

Fotó: impressmagazin.hu
Fotó: player.hu

Bimmah Sinkhole – Oman

Omán északi részén a Hawiyat Najm Parkban egy gyönyörű vízgyűjtő található, melynek vize különlegesen élénk türkiz árnyalatú. A medence mintegy 550 méterre található a tengertől. A föld felszíne alatt lévő rejtett strand kialakulása a természetes eróziónak köszönhető. A föld alatti strandhoz egy hosszú lépcső vezet.

Fotó: wikimedia.org
Fotó: stepfeed.com

Hamilton Pool – Texas

A Texas államban található Hamilton-medence kialakulása egy barlangbeomlásnak köszönhető, s azóta egy hűvös, nyugodt, rekreációs, belépőjegyes medenceként működik. Mivel a Hamilton Pool parkolójának kapacitása 75 férőhelyes, sosincs nagy tömeg a rejtett fürdőhelyen.

Fotó: 365thingsaustin.com
Fotó: wikimedia.org
Fotó: impressmagazin.hu

Tosua Ocean Trench – Szamoa

Az óceán közelében található, 30 méter mélyen lévő Tosua (szó szerinti fordításban Gigantikus úszó lyuk) kialakulását vulkáni tevékenységnek, egy lávafolyamnak köszönheti. Úgy tartják, hogy a láva lyukakat formált a földben, és kisebb-nagyobb medencéket hozott létre az óceán part menti szakaszán.

Fotó: flickr.com
Fotó: atlantidaen.opennemas.com

Thassos szigete – Görögország

A görög szigetvilág legzöldebb szigeteként tartják számon az Égei-tenger apró szigetét, Thassost. A Giola lagúna egy természetes, sziklába vájt medence a tengerparton, ahová gyalog lehet felsétálni.

Fotó: impressmagazin.hu
Fotó: flickr.com

algarve Benagil Beach – Portugália

Algarve a legfestőibb portugál tartomány, ahol hatalmas sziklakapuk, zegzugos öblök és különleges sziklaformációk követik egymást az óceán partján. Ezek egyike a Benagil-öböl.

Fotó: wikimedia.org
Fotó: pixabay.com

Kefalonia szigete – Görögország

A föld alatti tavat rejtő Melissani-barlang Görögország egyik kis szigetén, Kefalónia keleti részén található. A tóhoz egy föld alatti alagúton keresztül lehet eljutni. A mintegy 100 méter hosszú, azúrkék és türkizszínű barlangi tavat csónakkal körbehajózva is meg kehet csodálni.

Fotó: grecomania.com
Fotó: youtube.com
Neked ajánljuk
A Föld legkülönlegesebb gejzíre (képgaléria) A Föld legkülönlegesebb gejzíre (képgaléria) A nap képe: Az én kajám a te kajád Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam