2021. május 10., Ármin, Pálma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy elszomorítóan izgalmas sorozat indult a Spektrumon

Egymást érik a természeti katasztrófák, melyek hátterében sokszor emberi mulasztás áll. Ezekre hívja fel a figyelmet a Spektrum tízrészes, március 25-én indult dokumentumfilm-sorozata, a Vörös riasztás, mely Földünk legvadabb időjárási szélsőségeit mutatja be. A csatorna ígérete szerint a sorozat nemcsak a problémákra, hanem a megoldási lehetőségekre is hangsúlyt fektet.

A földrengés, amely több mint 300 000 áldozatot követelt. A vihar, amely 2 milliárd dolláros kárt okozott. Az ipari baleset, melynek következtében hatszázezren voltak kitéve egy halálos gázfelhőnek. Néhány példa az emberiség életének legdrámaibb és legjelentősebb katasztrófái közül – de tudjuk, mi történt valójában? 

Egy-egy katasztrófa mögött az emberi mulasztástól és balul elsült törekvéstől kezdve a geológiai láncreakciókig és természeti jelenségekig számos bonyolult ok állhat – és a következmények ijesztően előre láthatók.

A Spektrumon március 25-én, hétfőn este 8 órakor indult tízrészes sorozat nemcsak az adott szerencsétlenség történetének kulcseseményét, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja, melyeken keresztül lebilincselő részletességgel mutatja be, hogyan formálják újjá a szerencsétlenségek a világot, és ösztönzik a kutatókat és mérnököket arra, hogy új utakat találjanak, melyeken keresztül elkerülhetők vagy kezelhetők a jövőbeli tragédiák.

Neked ajánljuk
Amerika vad évszakai – Tavasz (természetfilm) Egy amerikai nemzeti park összekapcsolta a természet és a zene élvezetét Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam