2019. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szebb, mint a Grand Canyon (képgalériával)

A 2400-2700 tengerszint feletti magasságban fekvő Bryce Canyon több ezer meredek sziklaoszloppal, tűhegyes sziklacsúccsal, érdekes sziklaformációkkal, köztük óriási fenyőkkel a világ egyik legszebb nemzeti parkja. Sokak szerint a sziklaformációk változatossága és száma miatt szebb, mint a jóval ismertebb Grand Canyon.

A nemzeti park ma kedvelt turistacélpont, bár félreeső mivolta miatt jóval kevesebben látogatják, mint a Grand Canyont vagy a Zion Canyont. A park bejáratánál több szálloda és kemping is működik.

A park főbb látványosságai: az arénaszerű Bryce-amfiteátrumra néző Bryce Point, a  Sunset Point és Sunrise Point kilátók, valamint a Paria View és a 2800 méter magasságban fekvő Rainbow és Yovimpa Point kilátók. A park legszebb sziklaívét megmutató kilátó a Natural Bridge kilátópont.

Fotók: impressmagazin.hu

Neked ajánljuk
3 mesebeli kisvasút a Balaton körül – gyönyörű, védett tájakon át Egy gyönyörű geológiai csoda: Arizona hullámzó sziklái Napfogyatkozás közben készített képeket a Földről a Hold körül keringő kínai műhold (képgaléria) Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam