2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szebb, mint a Grand Canyon (képgalériával)

A 2400-2700 tengerszint feletti magasságban fekvő Bryce Canyon több ezer meredek sziklaoszloppal, tűhegyes sziklacsúccsal, érdekes sziklaformációkkal, köztük óriási fenyőkkel a világ egyik legszebb nemzeti parkja. Sokak szerint a sziklaformációk változatossága és száma miatt szebb, mint a jóval ismertebb Grand Canyon.

A nemzeti park ma kedvelt turistacélpont, bár félreeső mivolta miatt jóval kevesebben látogatják, mint a Grand Canyont vagy a Zion Canyont. A park bejáratánál több szálloda és kemping is működik.

A park főbb látványosságai: az arénaszerű Bryce-amfiteátrumra néző Bryce Point, a  Sunset Point és Sunrise Point kilátók, valamint a Paria View és a 2800 méter magasságban fekvő Rainbow és Yovimpa Point kilátók. A park legszebb sziklaívét megmutató kilátó a Natural Bridge kilátópont.

Fotók: impressmagazin.hu

Neked ajánljuk
Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Madagaszkár – A kaméleonok földje Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream Guinness-rekordot állított fel India a 2018-19-es tigrisszámlálással (videóval)
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam