2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szebb, mint a Grand Canyon (képgalériával)

A 2400-2700 tengerszint feletti magasságban fekvő Bryce Canyon több ezer meredek sziklaoszloppal, tűhegyes sziklacsúccsal, érdekes sziklaformációkkal, köztük óriási fenyőkkel a világ egyik legszebb nemzeti parkja. Sokak szerint a sziklaformációk változatossága és száma miatt szebb, mint a jóval ismertebb Grand Canyon.

A nemzeti park ma kedvelt turistacélpont, bár félreeső mivolta miatt jóval kevesebben látogatják, mint a Grand Canyont vagy a Zion Canyont. A park bejáratánál több szálloda és kemping is működik.

A park főbb látványosságai: az arénaszerű Bryce-amfiteátrumra néző Bryce Point, a  Sunset Point és Sunrise Point kilátók, valamint a Paria View és a 2800 méter magasságban fekvő Rainbow és Yovimpa Point kilátók. A park legszebb sziklaívét megmutató kilátó a Natural Bridge kilátópont.

Fotók: impressmagazin.hu

Neked ajánljuk
Mi a lassú utazás? Harry herceg a fenntartható utazásért indított programot (videóval) A FlixBus hozhatja el Európába az üzemanyagcellás távolsági buszokat Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam