2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy dán cég ingyenes kajakozást biztosít, ha közben összegyűjtöd a szemetet a vízből (videóval)

A természetben található szemét mindannyiunk közös felelőssége – hangzik a GreenKayak nevű szerveződés egyik alapvetése. A dán cég éppen ezt kívánja elősegíteni azzal, hogy ingyenes kajakozási lehetőséget kínál Észak-Európában, cserébe pedig csak annyit kérnek, hogy útközben szedjük össze a folyókban található hulladékot, a végén pedig posztoljunk a kalandról a közösségi médiában, hogy minél többekhez eljusson a híre.

A civil szervezet Írországban, Dániában, Németországban, Svédországban és Norvégiában is megteremti a lehetőséget arra, hogy a turisták egy kajakba huppanva ingyenesen deríthessék fel a környéket, miközben a természetvédelemért is tesznek valamit.

Fotók: greenkayak.org

A kezdeményezés azért is nagyszerű, mert kajakkal olyan helyekre is könnyedén el lehet jutni, ahová más módon kimondottan nehéz lenne. A sikerét pedig az a tény bizonyítja, hogy

2017 óta már 11 tonnányi szemetet gyűjtöttek így össze Koppenhága kikötőjében, most pedig kiterjesztik a programot Dublin, Bergen és Hamburg vizeire.

„Dániában szeretnek az emberek kiülni a kanálisok partjaira, ám sajnálatos módon közben az úszó szemetet kell nézniük. Ilyenkor nem dobhatod le a felsődet, és ugorhatsz be a vízbe, viszont beülhetsz egy kajakba, és máris tehetsz valamit az ügy érdekében” – magyarázta Tobias Weber-Andersen, a GreenKayak alapítója.

A biztosított kajakok mindegyike kétszemélyes, vagyis ideális páros program lehet, a biztonság érdekében pedig mentőmellényeket is adnak. A kiváló kezdeményezést evezés nélkül, anyagilag is lehet támogatni.

Videó koppenhágai „zöldkajakosokról”:

Zöldkajakosok Bergenben:

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam