2019. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A turisták özönlenek a gleccserekhez, hogy lássák őket, mielőtt elolvadnak

Az alaszkai utazásszervezők szerint a klímaváltozás miatt megélénkült a gleccserek iránti érdeklődés: a látogatók szeretnék megnézni őket, mielőtt nagy részük elolvad, és megközelíthetetlenné válnak.

A Journal of Glaciology folyóiratban megjelent adatok szerint

az évszázad végére a mintegy 25 ezer alaszkai gleccser tömegének 30-50 százalékát veszíti el az olvadás miatt.

– írja az MTI az AP jelentése alapján.

Egyre több turista kíváncsi az eltűnőben lévő alaszkai gleccserekre Fotó: alaskatours.com

Az Anchorage Daily News arról számolt be, hogy számos utazási iroda túraszervezői szerint

egyre többen fizetnek be alaszkai gleccsertúrára, mivel sokan rádöbbentek, hogy vészesen olvadnak a gleccserek, és talán már nem sokáig lehet megnézni őket.

A klímaváltozás miatt felpörgő turizmus egyébként ebben a formában egy negatív spirál, becslések szerint ugyanis az üvegházhatású gázok kibocsátásának mintegy 8 százalékáért a turizmus a felelős. Különösen, hogy az alaszkai gleccsertúrákra a hírek szerint Ausztráliából, Indiából, Kínából (vagyis jó messziről) is érkeznek turisták.

Neked ajánljuk
Ökoturisztikai látványossággá változtatnak egy bezárt szénbányát Ausztráliában (videóval) Víz alatti hotel nyílik a Nagy-korallzátonynál (videóval) Betiltják az elefánton való túrázást Angkorban Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű A magyar uniós polgárok is fontos ügynek tartják a klímaváltozást
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam