2020. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pünkösd-szigetek: Whitehaven Beach, a világ legszebb tengerpartja

A Pünkösd-szigetek (Whitsundays Islands) Ausztrália északkeleti partjainál találhatók. Cook kapitány fedezte fel és nevezte el őket pünkösd hétfőn. Fentről nézve a szigetcsoport olyan, akár egy varázslatos organizmus a mikroszkóp alatt. Indigókék, türkiz, sárga és vibrálóan zöld pacák a Korall-tenger felszínén.

A Korall-tenger irányából nézve a 74 szigetből álló csoport mindegyike hipnotikus szépségű, közülük 5 szigeten vannak apartmanok és kisebb hotelek, de a többi nagyrészt lakatlan. Utóbbiakra a „vissza a természethez” jegyében nomád körülmények közötti kempingezéseket és erdőtúrákat kínálnak az utazásszervező irodák.

A tengerpart szakértők szerint a Whitsunday-szigeten lévő Whitehaven Beach Ausztrália és a világ legszebb partszakasza. A több mint 7 kilométer hosszan elterülő partot vakítóan fehér kvarchomok borítja.

A világ legtisztább és ökotudatos partjára nem szabad belépni sem kutyával, sem pedig cigarettával.

A világ minden tájáról érkeznek ide utazók, hogy megtapasztalják a látványt és a különleges homok pergését a talpuk alatt. A partszakasz legtöbbet fényképezett része az északi oldalon található Hill-öböl, melyben a vízáramlatok szépségesen színes és folyton változó homokörvényeket hoznak létre.

Fotók: Pinterest
Neked ajánljuk
2100-ra 11 milliárd ember lesz a Földön? (grafikon) Megdöbbentek, amikor meglátták, mit zsákmányolt a madár (videóval) Szeptemberben rendezik meg a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált Ehető vadon termő növények a tányéron Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában
Tovább a forrásra: vjm.hu
Vissza
Hírfolyam