2020. június 2., Anita, Kármen
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átadták a Nyíregyházi Állatpark ökológiai tanösvényét

Elkészült a nyíregyházi Sóstói-erdőn keresztülvezető erdei sétány és ennek folytatásaként a Nyíregyházi Állatpark új, négy kilométer hosszú ökológiai tanösvénye.

Az állatparki fejlesztésről szólva Gajdos László igazgató elmondta, az ökológiai sétaút része a parkban zajló mintegy hétmilliárd forint értékű fejlesztésnek, amely körülbelül két év múlva fejeződik be a jégkorszakot bemutató látványosság átadásával.

A városlakók az erdő város felőli részén lévő Ózoon Hoteltől indulva végigsétálhatnak egy három kilométer hosszú erdei sétaúton, amelyen

megismerkedhetnek a Sóstói-erdő flórájával és faunájával.

Fotók: MTI/Balázs Attila

A sétaút kapcsolódik az állatkert déli kerítésénél megépült új bejárathoz, ezen belépve sétálhatnak végig a parkban kiépített négy kilométeres ökológiai tanösvényen a látogatók.

Megújultak a park útjai és járdái, az ezek mentén elhelyezett mintegy negyven tájékoztató tábla pedig az ökológiáról ad érdekes és hasznos információkat.

Az átadáson Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, hogy a park új bejárata megkönnyíti a belépést a látványosságba, amelyet évente már félmillió látogató keres fel. A belépési pontnál a könnyebb bejutás érdekében jegypénztárat, kerékpártárolót és vizesblokkot alakítottak ki.

A beruházással lényegében gyalogosan összekapcsolódik a város és az állatpark, kerékpárral pedig a Sóstói-erdő sétaútján is el lehet jutni a sóstógyógyfürdői látványosságba.

Neked ajánljuk
A hazai Lego-gyár is védőszemüvegeket készít Az internetre költözik a zöldülők vására Új magyar természetfilm: Kalandjaim a parányok világában (filmelőzetes) Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén A koronavírus tovább fokozta a thaiföldi szemétkrízist
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam