2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

700 kilométert sétált hátrafelé egy férfi (videóval)

Egy indonéz férfi több mint 700 kilométert sétált hátrafelé jávai falujából a sziget fővárosáig, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az erdőirtásokra. Medi Bastoni július 8-án indult útnak a kelet-jávai Mount Wilisnél fekvő falujából, amelyet szintén érintett az erdőirtás.

Az MTI beszámolója szerint a 43 éves férfi Jakartában találkozni szeretne Joko Widodo elnökkel, hogy megkérje rá: telepítsék újra a fákat a Mount Wilisen és más lecsupaszított területen.

„Azért csinálom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az erdőirtásokra. Szükségem van az elnök segítségére a fák újratelepítésében, összefogva más közösségekkel”

– mondta el csütörtökön, mikor elérte a Jakartától 22 kilométerre fekvő Bekasit.

Fotó: polimernews.com

Indonéziában hosszú ideje gyors ütemben folyik a társadalmi és környezeti károkat okozó erdőirtás, amelynek hasznát a papírgyártók és pálmaolaj-vállalatok fölözik le. Az erdők eltűnése és a károsanyag-kibocsátás miatt Kína, az Egyesült Államok és India után

Indonézia a negyedik a globális felmelegedéshez leginkább hozzájáruló országok között.

A négygyerekes apa tavaly 73 kilométert tett meg hátrafelé haladva a kelet-jávai Tulungagungtól a Mount Wilis csúcsáig ugyancsak az erdőirtások ellen tiltakozva.

Bastoni naponta 20-30 kilométert tett meg 700 kilométeres útján. Egy visszapillantó tükör segítségével kerülte el az ütközést az útjába eső tárgyakkal. A férfi éjszakánként általában mecsetekben vagy rendőrőrsökön aludt. Számos faluban és városban, ahol elhaladt, örvendezve üdvözölték, enni- és innivalóval látták el, vagy vendégül is látták éjszakára.

Videó a gyaloglásról:

Neked ajánljuk
Hogyan túrázzunk? A kihalás szélén állnak az erdei elefántok „Ember és természet” – Kárpát-medencei fotóverseny felső tagozatos és középiskolás diákok részére Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam