Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Testi-lelki szenvedést okoz a vadvilágnak az emberek szelfimániája

Feldúlják az élőhelyüket, megzavarják étkezési és párzási szokásaikat a szelfiző turisták azoknak a vadállatoknak, amelyekkel szelfiznek a hírnév reményében – írja a Nemzetközi Pingvin Konferenciáról tudósító The Guardian.

Mint írják, a pingvinek „nem nyertesei a klímaváltozásnak”, de most a felmelegedés miatti aggályokon túl is van min aggódni a kutatók szerint. A konferencia egyik témája a vadvilággal készített szelfi műfaja volt. Philip Saddon, az Otago Egyetem vadgazdálkodási programjának igazgatója szerint

rémisztő a jelenség, mely során minden tiszteletünket elveszítjük a vadvilág iránt, amit egyáltalán nem is értünk.

Saddon szerint az hamis érv, hogy ezzel a szelfizők a vadvédelem fontosságára próbálják felhívni a figyelmet, mert ezeknek a képeknek inkább az az üzenete, hogy „ha valaki egy pingvint ölelget, én is pingvint akarok ölelgetni”.

Fotó: barcroft.tv

Az igazgató még hozzáfűzte:

a világ lakossága egyre inkább a városokban koncentrálódik, elvágva a vadontól, amellyel így csak „kihipózott, termékesített formában” találkozik.

Saddon amúgy nem a levegőbe beszél: saját tanítványainak megtiltotta, hogy képeket posztoljanak a terepmunkájukról.

Neked ajánljuk
A Grand Canyont is lezárták a látogatók előtt Befestették a türkizkék tavat, hogy elriasszák a turistákat (képgalériával) Három világszínvonalú magyar természetfilm is hozzáférhetővé vált a neten (videók) A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam