2020. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Testi-lelki szenvedést okoz a vadvilágnak az emberek szelfimániája

Feldúlják az élőhelyüket, megzavarják étkezési és párzási szokásaikat a szelfiző turisták azoknak a vadállatoknak, amelyekkel szelfiznek a hírnév reményében – írja a Nemzetközi Pingvin Konferenciáról tudósító The Guardian.

Mint írják, a pingvinek „nem nyertesei a klímaváltozásnak”, de most a felmelegedés miatti aggályokon túl is van min aggódni a kutatók szerint. A konferencia egyik témája a vadvilággal készített szelfi műfaja volt. Philip Saddon, az Otago Egyetem vadgazdálkodási programjának igazgatója szerint

rémisztő a jelenség, mely során minden tiszteletünket elveszítjük a vadvilág iránt, amit egyáltalán nem is értünk.

Saddon szerint az hamis érv, hogy ezzel a szelfizők a vadvédelem fontosságára próbálják felhívni a figyelmet, mert ezeknek a képeknek inkább az az üzenete, hogy „ha valaki egy pingvint ölelget, én is pingvint akarok ölelgetni”.

Fotó: barcroft.tv

Az igazgató még hozzáfűzte:

a világ lakossága egyre inkább a városokban koncentrálódik, elvágva a vadontól, amellyel így csak „kihipózott, termékesített formában” találkozik.

Saddon amúgy nem a levegőbe beszél: saját tanítványainak megtiltotta, hogy képeket posztoljanak a terepmunkájukról.

Neked ajánljuk
Gyönyörű természeti jelenség a szomszédban: a Vintgár-szurdok (videó) Gyöngyszemek a Gönyűi-homokvidékről: gyurgyalag, búbos banka, árvalányhajas gyep (videókkal) A természetfotózás a világ egyik legklasszabb munkája (képgaléria) Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam