2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi a lassú utazás?

A lassú utazás a lassú élelmiszer-mozgalom, a Slow Food International egyik elágazása, amely Olaszországban az 1980-as években indult tiltakozásként a McDonald’s Rómában való megnyitása ellen. A mozgalom célja a regionális konyha, a helyi gazdálkodás, a közös étkezés, és a hagyományos ételkészítési módok megőrzése.

Ez a kulturális kezdeményezés azóta Slow Food mozgalom néven ismert, és egy egész életformává fejlődött, amely hangsúlyozza az elemi kapcsolódást az ételhez, az utazáshoz, kapcsolódást a helyi népek és kultúrák megismeréséhez, megőrzéséhez.

A Slow Travel nem egy közlekedési mód, hanem egy érzésvilág. A turista általában a lehető legtöbb látnivalót vagy várost megpróbálná egy útra besűríteni, a slow utazó nem az időt akarja uralni, hanem megélni szeretné azt.

A Slow Travel filozófia az, hogy fontosabb egy kisebb terület, kultúra megismerése mélyebben, mint hogy ezernyi különböző területet felszínesen láthasson az ember rövid idő alatt.

Fotó: pixabay.com

A Slow Travel jelentheti egy ház vagy apartman bérlését egy hétre biciklitúrákkal, sétarepüléssel a környéken. Lehet Slow Food birtokokat, pincészeteket, majorságokat látogatni, hagyományőrző kúriákat, kastélyszállókat, amelyeket az eredeti állapotuk szerint újítottak fel.

Azt is jelentheti, hogy repülő vagy autópályák használata helyett vonatúttal szeljük át a vidéket, látva a táj, a kultúrák szépségét, sokszínűségét. De nem számít, hogyan csinálod, a kulcs a slow életérzés, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból és a vakáció minden pillanatából.

A Slow Living Hungary-ről bővebben a slowliving.hu oldalon lehet olvasni.

Neked ajánljuk
Újra megmérethetik magukat a tudatos vállalatok Felelősségteljes és felszabadító képkészítésre hívja a pályázókat az ARC A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: slowliving.hu
Vissza
Hírfolyam