2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sárvári fürdő: gyógyító víz és gondtalan pihenés

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Nyugat-Dunántúl legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyet 2002-ben adtak át. A fürdő termálmedencékkel, óriáscsúszdákkal, gyerekmedencével, mászófallal és wellness-szolgáltatásokkal várja a kikapcsolódásra vágyó és az élményeket kereső vendégeket.

Sárvár méltán híres gyógyvizéről, hiszen nem egy, hanem két forrásból ered a termálvíz: a település környékén 1200 méteres mélységből 43 Celsius-fokos, 2000 méter mélyről pedig magas sótartalmú, 83 Celsius-fokos gyógyvíz tör elő, és a sós víz lepárlásából állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt.

A fürdő egész évben várja a családi szórakozásra, kikapcsolódásra és a gyógyulásra vágyó látogatókat Fotó: sarvarfurdo.hu

A fürdő medencéit a 43 fokos alkáli-hidrogénkarbonátos vízzel töltik fel, a magas sótartalmú gyógyvizet speciális kezelésekre használják. 

A komplexum két jól elkülönülő részből, a gyógyfürdőből és a modern családi fürdőből áll, melyeket tágas folyosó köt össze. A gyógyfürdőben 2 külső és 3 belső medencében élvezhetik a fürdőzők a termálvíz jótékony hatásait. Az 5000 négyzetméteres amfiteátrumszerű családi komplexumban pedig kicsik és nagyon egyaránt találnak maguknak szórakozást: három óriáscsúszda, jakuzzik, úszómedence, mászófal és gyerekmedence várja a vendégeket.

Minden korosztály számára izgalmas élményeket kínál a fürdő Fotó: sarvarifurdo.hu

Nemcsak a medencék, de a hatalmas szaunakomplexum is testi-lelki felfrissülést kínál: az exkluzív szaunavilágban külső és belső finn szaunák, bioszauna, gőzös szauna, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp-medence, élményzuhanyok és óriásjakuzzik gondoskodnak a vendégek kikapcsolódásáról.

Neked ajánljuk
Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet Gombajó bőrtáskával állt elő Stella McCartney Ausztrália csodái (természetfilm) Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam