2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sárvári fürdő: gyógyító víz és gondtalan pihenés

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Nyugat-Dunántúl legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyet 2002-ben adtak át. A fürdő termálmedencékkel, óriáscsúszdákkal, gyerekmedencével, mászófallal és wellness-szolgáltatásokkal várja a kikapcsolódásra vágyó és az élményeket kereső vendégeket.

Sárvár méltán híres gyógyvizéről, hiszen nem egy, hanem két forrásból ered a termálvíz: a település környékén 1200 méteres mélységből 43 Celsius-fokos, 2000 méter mélyről pedig magas sótartalmú, 83 Celsius-fokos gyógyvíz tör elő, és a sós víz lepárlásából állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt.

A fürdő egész évben várja a családi szórakozásra, kikapcsolódásra és a gyógyulásra vágyó látogatókat Fotó: sarvarfurdo.hu

A fürdő medencéit a 43 fokos alkáli-hidrogénkarbonátos vízzel töltik fel, a magas sótartalmú gyógyvizet speciális kezelésekre használják. 

A komplexum két jól elkülönülő részből, a gyógyfürdőből és a modern családi fürdőből áll, melyeket tágas folyosó köt össze. A gyógyfürdőben 2 külső és 3 belső medencében élvezhetik a fürdőzők a termálvíz jótékony hatásait. Az 5000 négyzetméteres amfiteátrumszerű családi komplexumban pedig kicsik és nagyon egyaránt találnak maguknak szórakozást: három óriáscsúszda, jakuzzik, úszómedence, mászófal és gyerekmedence várja a vendégeket.

Minden korosztály számára izgalmas élményeket kínál a fürdő Fotó: sarvarifurdo.hu

Nemcsak a medencék, de a hatalmas szaunakomplexum is testi-lelki felfrissülést kínál: az exkluzív szaunavilágban külső és belső finn szaunák, bioszauna, gőzös szauna, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp-medence, élményzuhanyok és óriásjakuzzik gondoskodnak a vendégek kikapcsolódásáról.

Neked ajánljuk
Lelkes fiatalok adhatnak választ a globális vízválság kihívásaira Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra Nagy a zsongás Murányi Marcell művei körül A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Újabb tudományos áttörés a napelemek piacán
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam