2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát

Az Országos Kéktúra a National Geographic listáján olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári-sivatag, a Grossglockner Hochalpenstrasse, Parma városa, a Maldív-szigetek, Asztúria, Tasmania, a Kamcsatka-félsziget vagy a Grand Canyon Nemzeti Park.

A magazin a 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát – tudatta az MTI-vel a Magyar Természetjáró Szövetség.

A National Geographic huszonötös listájának készítői a magazin honlapján közölték, hogy

a National Geographic Traveler's tizenhét országbeli szerkesztőségével és saját, világjáró szakértőikkel egyeztetve alakították ki a legvonzóbb és legfenntarthatóbb turisztikai célpontok névsorát.

Forrás: Országos Kéktúra

Mint a Magyar Természetjáró Szövetség emlékeztet, az Országos Kéktúra teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető magyar, angol, német és szlovák nyelven a szervezet online útikönyvében, a termeszetjaro.hu honlapon, valamint az ingyenes Természetjáró applikációban.

Ez akár offline módban is alkalmas terepi navigációra, és a felhasználói felülete a mobilkészülék nyelvét követi, ezért akár a helyismeret nélkül érkező külföldi turistákat is végigvezetheti az Országos Kéktúrán – hívta fel a figyelmet a kommüniké.

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. Mostanáig ezt a távot már több mint 6700-an teljesítették – áll a szövetség közleményében.

Neked ajánljuk
Egyre többen utaznak olyan helyre, ahol jól látni a csillagokat Sok rómainak elege van a rollerekből és a szemétből Az utolsó állatokat is kimentették a bezárt thaiföldi állatkertből (videóval) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam