2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Víz alatti hotel nyílik a Nagy-korallzátonynál (videóval)

A tízmillió ausztrál dollárból (kétmilliárd forintból) létrehozott szállodát az észak-queenslandi Airlie Beachtől 40 tengeri mérföldre horgonyozták le a Nagy-korallzátony mentén. Az építkezéskor ügyeltek rá, hogy ne károsítsák a tengeri ökoszisztémát.

Vasárnap nyílik meg az első ausztrál víz alatti hotel a Nagy-korallzátonynál. A szállodahajónak két szobája van, amelyek a vízszint alatt helyezkednek el.

A szobák fala, padlójának és mennyezetének egy része is üvegből készült, így a vendégek zavartalanul élvezheti a világ egyik leglátványosabb tengeri környezetét.

Fotó: Journey Beyond

Az akváriumszerű hotelt 14 hónap alatt építették fel. A munka során nagyon ügyeltek rá, hogy semmilyen módon ne károsítsák a tengeri ökoszisztémát – számolt be róla Luke Walker, a Journey Beyond utazásszervező cég vezetője.

Mint elmondta: olyan szolgáltatást nyújtanak, amely lehetővé teszi, hogy a világörökség részét képző Nagy-korallzátony természeti csodáit a környezet károsítása nélkül tekinthessék meg a turisták.

Fotó: Journey Beyond

A szállodahajót a korallzátony egy olyan szakaszán helyezték el, amelyben 2017-ben súlyos pusztítást végzett a Debbie hurrikán. Ezen a szakaszon hajtották végre a világ első „nagyszabású koralltranszplantációját”, amelynek keretében egy hét alatt négyezer kiemelt, egészséges korallal pótolták az elpusztult részt.

Fotó: Journey Beyond

A hivatalosan december 1-jén megnyíló szállodában egy tengerbiológus és egy tapasztalt idegenvezető is szolgálatot teljesít majd, akik a vendégek segítségére lesznek a Nagy-korallzátony megismerésében.

Neked ajánljuk
Rekordkiterjedésű volt az ausztráliai bozóttüzek füstje Vádló tekintetek kereszttüzében A fürdőszobában is van tér az újrahasznosításra Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam