2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sarkifény-vadászat – környezettudatosan

Természetes dolog, hogy kíváncsiak vagyunk a bennünket körülvevő világra mi, emberek. Sokszor azonban egy-egy utazással árthatunk is annak a helynek, ahová vágyunk, amit csodálunk. Szerencsére egyre több utazásszervező ismeri fel ezt, és igyekeznek alternatív, környezetbarát megoldásokat biztosítani az utazók számára.  

Így tett például Off the Map Travel csapata is, amely azok számára biztosít a környezetre kevésbé káros utazási lehetőséget, akik a sarki fényt szeretnék megcsodálni. 

A fényvadászat bázisa a Spitzbergákon található Longyearbyen városa, amely a szigetcsoport legnagyobb települése, egyben az a hely, ahol az adottságoknak köszönhetően a legnagyobb eséllyel figyelhető meg az égen a természet impozáns játéka.

A környéket csendes és környezetbarát hómobilokkal járják be a fényvadászok, hogy ezáltal is szorosabb kapcsolatba kerüljenek a természettel. A meglehetősen zajos benzinmotoros hómobillal ellentétben a szélből és napból származó megújuló energiával feltöltött akkumulátorokkal működő változat nem zavarja meg a helyi vadvilág mindennapjait, azaz nagy eséllyel rénszarvasokat vagy sarki rókákat is megfigyelhetnek a résztvevők.

Arról nem beszélve, hogy ezek a gépek közvetlenül egyáltalán nem szennyezik a környezetet.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Gyönyörű természeti jelenség a szomszédban: a Vintgár-szurdok (videó) A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen Látványos szembesítés a természet törékenységével Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam