2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tengerből vesznek el területet Monaco terjeszkedéséért (videóval)

Hat hektárral megnövelik a Monacói Hercegség területét egy ingatlanfejlesztési projekt keretében: a Földközi-tengerből csapolnak le területet, hogy 60 ezer négyzetméternyi luxuslakást, 3 ezer négyzetméternyi kereskedelmi egységet, és privát kikötőt építsenek pompás tengeri kilátással.

A miniállamban a világ egyik legdrágább ingatlanpiaca található, a helyszűkén most egy kétmilliárd eurós programmal enyhítenek.

A Bouygues francia ipari csoport 17 betonkamrából egy 500 méter hosszú falat épített a tengerpart mentén, kiszivattyúzva a tengervizet, és 450 ezer köbméter homokot importált Szicíliából, amellyel betemették a területet. 2020 októberéig stabilizálják a talajt, és utána kezdődik el az építkezés, amelyet jövőre be is akarnak fejezni.

Jean-Luc Nguyen, a munkálatokért felelős monacói illetékes elmondta,

egy ekkora horderejű építkezés hatással van a térségbeli állatok és növények életére.

Az élőhelypusztulást igyekeznek azzal ellensúlyozni, hogy megpróbálják úgy létrehozni az új infrastruktúrát, hogy a flóra és a fauna a lehető leggyorsabban regenerálódjon.

Neked ajánljuk
Összeomlóban a biodiverzitás a Földközi-tenger keleti részén Műalkotások készülnek a Csomolungma meredélyein összegyűjtött szemétből Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza Szép csendben Bill Gates lett az USA legnagyobb termőföldbirtokosa (videóval) A székesfehérvári könyvtár is segít az oltás online regisztrációjában
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam