2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Grand Canyont is lezárták a látogatók előtt

Az évente milliókat vonzó népszerű idegenforgalmi látványosságot, a Grand Canyont szerdán azonnali hatállyal lezárták a látogatók előtt a koronavírus-járvány miatt.

Az intézkedést azt követően hozták meg Arizona állam illetékesei, hogy a régióban élő navahó őslakosok vezetői és a megyei hatóságok szerint tömegesen érkeztek a turisták a nemzeti parkba.

Raul Grijalva arizonai képviselő elmondta, hogy százával gyülekeztek a turisták a parkban a tilalom ellenére, amely tíz főnél nagyobb csoportosulást nem engedélyez.

Fotó: youtube.com

Az amerikai Nemzeti Park Szolgálat mindeddig nem rendelte el az ország 419 nemzeti parkjának általános bezárását, inkább külön-külön bírálta el az egyes parkok esetében a nyitvatartás kockázatát.

A Grand Canyon Nemzeti Park bezárását a Coconino megyei egészségügyi hatóságok levele nyomán rendelték el.

Fotó: youtube.com

Coconino megyében eddig több mint 80 koronavírusos esetet regisztráltak, legalább egy fertőzöttet a Grand Canyon Nemzeti Parkon belül találtak.

A legnépszerűbb amerikai nemzeti parkok közül a wyomingi Yellowstone, valamint a kaliforniai Joshua Tree és Yosemite Park is bezárt már a járvány miatt.

Neked ajánljuk
Az őszi erdő nyugalma (videó) A Fagyimaci Akciócsoport is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Héten Egy magazin a kreatív újrahasznosítás szerelmeseinek Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Decemberben piacra dobhatják a világ egyik legolcsóbb villanyautóját
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam