2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi-major fogadóépülete. A mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Puskás Zoltán elmondta, hogy a Lóczy-barlangnál április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi látogatóközpontban interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és tanösvény, valamint helyi termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé is várja majd a kirándulókat.

A Lóczy-barlang Fotó: magyarnemzetiparkok.hu

A beruházás részeként részben akadálymentesítik a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, új játszótér épül, és kültéri pihenőágyakat, padokat, asztalokat helyeznek el. A Salföldi-majorban a fogadóépületet és a játszóteret bővítik, a nemzeti park élővilágát bemutató interaktív táblákat állítanak fel, a Tapolcai-tavasbarlang látogatóközpontban árnyékolót helyeznek el a játszótér fölé, és többnyelvűvé fejlesztik az audioguide-rendszert.

Jelenleg a koronavírus-járvány miatt nem fogadnak látogatót a nemzeti park látogatóközpontjaiban és bemutatóhelyein – tette hozzá az igazgató.

Neked ajánljuk
Tanösvénnyel a tetején nyílt meg a Kis-Balaton új kapuja Molnár Péter Pál és ifj. Vasuta Gábor: Élménytár – TermészetBulvár Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam