2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne most kiránduljunk a szurdokvölgyekbe!

Nagy mennyiségű csapadék zúdult le a Visegrádi-hegységben múlt szerdán, ezért a Pilis Parkerdő azt tanácsolja a túrázóknak, lehetőség szerint most ne keressék fel a hegység területén található szurdokvölgyeket a megáradt vízfolyások okozta balesetveszély miatt.

A Visegrádi-hegység és a Pilis területén június 17-én átvonuló vihar szabályos özönvizet okozott a szurdokvölgyekben, ahol a sziklafalak között futó túraösvényekre a nagy mennyiségű hordalék mellett kidőlt fák, nagyobb kövek zuhantak. Megáradtak a patakok, vízfolyások, a túraösvények csúszóssá, nehezen járhatóvá váltak a szurdokvölgyekben, ahol emiatt most kifejezetten veszélyes, nehéz, körülményes a túrázás – olvasható a parkerdő honlapján.

Bár az erdőben mindenki saját felelősségére tartózkodhat, nagyobb esők idején kirándulni a balesetveszély miatt nem ajánlott a parkerdő területén található Rám-szakadékban és a Dera-szurdokban sem.

Fotó: parkerdo.hu

A Pilisi Parkerdő arra kéri a túrázókat, ezekben a napokban ne látogassák, lehetőség szerint kerüljék el a meredek szakaszokat, az olyan túraútvonalakat, mint például a Spartacus-ösvény vagy a pilismaróti Hirsch-oromhoz vezető ösvény.

Neked ajánljuk
Sokakat csábít az Alföldre a tanyasi élet természetközeli nyugalma Kincset rejtett el a milliomos a Sziklás-hegységben, hogy természetjárásra késztesse honfitársait (videóval) Felhőbomba a naplementében (képgaléria) A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni Katasztrófa Japánban: árvizek és földcsuszamlások pusztítanak a felkelő nap országában
Tovább a forrásra: parkerdo.hu
Vissza
Hírfolyam