2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne most kiránduljunk a szurdokvölgyekbe!

Nagy mennyiségű csapadék zúdult le a Visegrádi-hegységben múlt szerdán, ezért a Pilis Parkerdő azt tanácsolja a túrázóknak, lehetőség szerint most ne keressék fel a hegység területén található szurdokvölgyeket a megáradt vízfolyások okozta balesetveszély miatt.

A Visegrádi-hegység és a Pilis területén június 17-én átvonuló vihar szabályos özönvizet okozott a szurdokvölgyekben, ahol a sziklafalak között futó túraösvényekre a nagy mennyiségű hordalék mellett kidőlt fák, nagyobb kövek zuhantak. Megáradtak a patakok, vízfolyások, a túraösvények csúszóssá, nehezen járhatóvá váltak a szurdokvölgyekben, ahol emiatt most kifejezetten veszélyes, nehéz, körülményes a túrázás – olvasható a parkerdő honlapján.

Bár az erdőben mindenki saját felelősségére tartózkodhat, nagyobb esők idején kirándulni a balesetveszély miatt nem ajánlott a parkerdő területén található Rám-szakadékban és a Dera-szurdokban sem.

Fotó: parkerdo.hu

A Pilisi Parkerdő arra kéri a túrázókat, ezekben a napokban ne látogassák, lehetőség szerint kerüljék el a meredek szakaszokat, az olyan túraútvonalakat, mint például a Spartacus-ösvény vagy a pilismaróti Hirsch-oromhoz vezető ösvény.

Neked ajánljuk
Keresik az év kilátóját Édes-bús mesék – Lírai bolyongás a Balaton-felvidéken Temérdek hulladék terheli a Pilisi Parkerdőt A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: parkerdo.hu
Vissza
Hírfolyam