2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyetlen napijeggyel bejárhatjuk az egész Dunakanyart

Az új, augusztus 5-től elérhető, 24 órás összevont közlekedési jeggyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők, így a Pilis, a Duna és a Börzsöny népszerű kirándulóhelyei könnyebben megközelíthetővé válnak vele szeptember végéig. 

A felnőtt napijegy ára 1999 forint, a 26 éven aluliaké 1499 forint. A jegyeket a MÁV-START Zrt. pénztáraiban lehet megváltani, augusztus közepétől pedig várhatóan a mobiltelefonos alkalmazásukban is elérhető lesz.

A jegyek vasúton a MÁV-START 2-es (Budapest–Esztergom), 70-es (Budapest–Vác–Szob) és 75-ös (Vác–Diósjenő–Balassagyarmat) vonalain érvényesek, közúton a Volánbusz 300–399 és 800–898 számcsoportba eső viszonylatain, amelyek olyan turisztikailag fontos településeket érintenek, mint Esztergom, Szentendre és Vác. A HÉV-en a H5-ös vonalon Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon lesz érvényes a napijegy.

A Mahart menetrend szerinti dunakanyari körjáratain is használható a kombinált jegy. Az utasok a Vác–Visegrád, az Esztergom–Zebegény, a Szentendre–Visegrád vagy a Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös viszonylat közül választhatják ki, hogy melyik vonalon használják fel a jegyet.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Megújult a népszerű mecseki kulcsosház Még több turisztikai élményért érdemes a Balaton-felvidékre látogatni Tovább nőtt a nemzeti parkok népszerűsége Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam