2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Károly herceg arra biztatja a romániaiakat: a járvány idején fedezzék fel saját hazájukat (videóval)

Kisfilm készült a brit trónörökös főszereplésével, melyben a herceg arra bátorítja a Romániában élőket, hogy a korlátozások feloldása után töltsék saját országukban a szabadidejüket, ismerjék meg az őket körülvevő világot, a helyi ízeket, látványosságokat.

A kisfilmet múlt héten vetítették le újságíróknak Károly herceg székelyföldi házában – az eseményt gróf Kálnoky Tibor, a walesi herceg sokszori vendéglátója szervezte a Kovászna megyei tanáccsal partnerségben. A bemutatóról a Kovászna megyei önkormányzat sajtóirodája juttatott el közleményt az MTI-hez.

A Charlie Ottley rendező, a Wild Carpathia című dokumentumfilm producere által elkészített ötperces videó Károly herceg narrációjával villantja fel rendkívül látványos képsorokon Románia természeti kincseit, műemlékeit, népi hagyományait.

A walesi herceg elmondja, több mint húsz évvel ezelőtti első látogatása óta megismerte és megszerette Románia páratlan történelmi hagyatékát, biodiverzitását, lélegzetelállító erdőségeit, a Duna-deltát, a szász erődtemplomokat, az Erdélyi-szigethegység csúcsait, és a Hargita vad erdőit, a bukaresti múzeumokat és a Vaskapu Duna-szorost.

A trónörökös bámulatosnak találta „az egyetlen zászló alatti biológiai és kulturális sokszínűséget”, és azt a meggyőződését hangoztatta, hogy ez teszi Romániát Európa egyedi térségévé.

Károly herceg megjegyezte: pontosan tudja, hogy milyen pusztító hatással volt a koronavírus-járvány a turizmusra. Miatta emberek millióinak vált bizonytalanná a munkahelye. Arra biztatta a romániaiakat, hogy a korlátozások feloldása után töltsék saját országukban a szabadidejüket, ismerjék meg az őket körülvevő világot, a helyi csodákat.

„Itt egy remek alkalom, hogy újra kapcsolatba kerüljünk a kulturális örökségeinkkel, és felfedezzük gyökereinket” – tette hozzá.

Charlie Ottley a rendezvényen reményének adott hangot, hogy Károly herceg „Románia iránti mély szeretete és szavai arra ösztönzik az embereket, hogy büszkék legyenek örökségükre, és új szemszögből nézzék saját országukat”.

A walesi herceg erdélyi házáról ide kattintva tekinthetők meg képek.

Neked ajánljuk
A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Rajzpályázat a barlangok világnapja alkalmából Online kvíz az európai zöld megállapodásról 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam