2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tanösvénnyel a tetején nyílt meg a Kis-Balaton új kapuja

Szeptember 23-tól látogatható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legújabb bemutatóhelye, a Kis-Balaton Látogatóközpont a Keszthelyhez tartozó Fenékpusztán, olvasható a park honlapján.

Mint írják, a közel ezer négyzetméteres nagyságú bemutatóhely elsődleges célja a fokozottan védett Kis-Balaton természeti értékeinek közvetítése.

A látogatóközpont főbb elemei közé tartozik egy interaktív kiállítás, egy mozi, a tetőn található tanösvény, egy játszótér, egy 100 fős grillkonyha és természetesen ajándéküzlet is.

A létesítmény a kiindulópontja a terület élővilágát bemutató szárazföldi és vízi túráknak is Fotó: Narmer Építészeti Stúdió

A Kis-Balaton Látogatóközpont október 31-ig hétfő kivételével 9-től 16 óráig tart nyitva, november 1. és 2021. március 31. között pedig pénteken, szombaton és vasárnap 9 és 16 óra között látogatható. A helyszínen jegyet váltani legkésőbb a zárás időpontja előtt 60 perccel lehet.

Neked ajánljuk
Jön a Magyar Nemzeti Parkok Hete, a legnagyobb ökoturisztikai program A természetvédelem nem ismer határokat (dokumentumfilm) Egy estére akár biokutatók is lehetünk Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam