2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Örülhetnek a kirándulók, nagy fejlesztés a Mecsekben (videóval)

A Mecsek legmagasabb csúcsán, a Zengőn idén átadott kilátó után egy látogatóközpont építésével tovább folytatódik a Kelet-Mecsek Hosszúheténytől Mecseknádasdig terjedő vidékének turisztikai fejlesztése.

A népszerű túraútvonal állomásait a területi operatív program csaknem 163 millió forintos támogatásából újítja meg a megye és a pécsváradi önkormányzat – közölte a Baranya megyei önkormányzat az MTI-vel.

A Zengő kilátó felülről Fotó: szabadpecs.hu

A Zengőre tartó túrázók már nyáron birtokba vehették a projekt keretében a hegytetőn megépített, húsz méter magas kilátót. A Dél-Dunántúl legmagasabb pontjáról nyugatra a Mecsek gerincének csúcsait, dél felé a Szársomlyó és Tenkes-hegy, kelet felé a Mórágyi gránitrög hullámos hátát is látni lehet, de különösen tiszta időben a Zengőtől légvonalban száz kilométerre lévő badacsonyi tanúhegy és a horvátországi Papuk-hegység is szemügyre vehető a kilátóból.

A fejlesztések tovább folytatódnak a Kelet-Mecsekben, a projekt részeként készül el hamarosan a Pécsvárad melletti Dombay-tónál egy új látogatóközpont is. A létesítményben a tervek szerint majd a környék látnivalóiról és a hozzájuk kapcsolódó mondákról, érdekességekről tájékozódhatnak az erdőjárók.

Neked ajánljuk
Mi, magyarok jobban szeretjük itthon felfedezni a természetet Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull Kutyafesztivál népszerűsíti a felelős kutyatartást Budapesten Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet Rakjunk rendet közös házunk táján!
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam