2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vadonatúj kilátó épült a Balaton déli partján

Balatonlellén, a Kishegyen már elkészült egy fából épített panoráma- és pihenőterasz, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a Balatonra. A területen található parkerdőben további felújítások zajlanak.

Balatonlelle egyik nevezetessége a 3 kilométerre található Kishegy. Ez a környék egyik legszebb helye, tele pincékkel, vendégváró helyekkel, valamint egy barokk kápolnával – írja a likebalaton.hu honlap.

Fotó: likebalaton.hu/Krausz Andrea

Az utóbbi hetekben nagy változáson megy át a Kishegyen lévő parkerdő. Földmunkák zajlanak, kiszélesítették az odavezető utat, információs fatáblák kerültek ki, és megépítettek egy játszóteret, valamint egy közel 20 négyzetméteres panoráma- és pihenőteraszt, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra, Tihanytól Badacsonyig.

Fotó: likebalaton.hu / Krausz Andrea

A vadonatúj létesítmény igazi csemegét jelent azok számára, akik szívesen túráznak. Fából készülnek a játszótér elemei, kerékpártárolókat, nagy asztalokat és padokat állítottak fel, valamint tűzrakó hely is lesz a területen. A Lellei Újság szerint igazi kuriózum lesz még az a mini tájfutópálya, amelyet majd a gyermekeknek építenek ki.

Fotó: likebalaton.hu/Krausz Andrea
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: likebalaton.hu
Vissza
Hírfolyam