2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan túrázzunk?

Ha kirándulásaink, túrázásaink során szeretnénk odafigyelni, hogyan csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, érdemes megfogadni néhány ötletet, amelyeket a természetben igyekezzünk betartani.

Fenntartható túrázás alatt olyan természetjárást értünk, amely óvja a környezetet annak érdekében, hogy a jövő generációk is ugyanolyan minőségben járhassák be ugyanazokat az útvonalakat, ahogyan mi is.

Ha kirándulásaink során ügyelni szeretnénk rá, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, az alábbi tippeket mindenképp igyekezzünk betartani

olvasható a csupasport.hu-n.

Kerüljük el a népszerű útvonalakat

Lehet, hogy érdekesnek és izgalmasnak találjuk azokat az útvonalakat, ahol ismerősünk járt a múlt héten, és már a fél ország posztolt ezekről, de jobban járunk, ha csendesebb helyre megyünk, amely nem szenvedi meg a turisták állandó rohamát. Ezzel közvetve új útvonalakat is felfedezhetünk.

Maradjunk a kijelölt úton

Igyekezzünk mindig a turistautak kijárt nyomvonalán haladni. Ha magunk vágunk csapást az erdőben, kárt teszünk a természetben, ráadásul az egyenetlen terepen meg is sérülhetünk.

Fotó: Shutterstock

Vigyük el szemetünket

Magától értetődő, sokan mégsem teszik meg. Ha másokat nem is tudunk befolyásolni, magunkra mindenképp figyeljünk, még az organikus szemetet is vigyük magunkkal, és helyezzük el egy szemetesbe.

Ne rongáljuk a természetet

Jó ötletnek tűnhet hazavinni egy-egy szép ágat, virágot, követ vagy bármit, amit a természetben találunk, de ezzel újfent csak kárt okozunk. Amellett, hogy a védett növények leszedéséért büntetés jár, el is csúfítjuk a környezetet.

Minőségi felszerelést vásároljunk

Érdemes odafigyelni, milyen gyártótól vásárolunk kabátot, hátizsákot, túrabotot és egyéb felszerelést. A minőségi eszközök egyrészt tartósabbak, másrészt akár a javításuk is megoldható, így megrongálódásuk esetén nem feltétlenül kell lecserélnünk őket.

Csak egy kattintás, és máris böngészheti a csupasport.hu címlapját: 50-60 cikk, folyamatosan frissülő tartalom.

Neked ajánljuk
Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Október 25-ig lehet szavazni az ország kedvenc kilátójára és turistaházára Szavazz az év erdei kerékpárútjára! A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: csupasport.hu
Vissza
Hírfolyam