2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szardíniáról hazatérő turistákat büntetnek (videóval)

Turisták tucatjait büntették meg Szardínián, mert homokkal, szikladarabokkal vagy kagylókkal a poggyászukban próbáltak meg hazatérni nyaralásukból a páratlan strandjairól híres szigetről.

Múlt szombatig bezárólag az olasz vámhatóság 41 személyt sújtott 3000 euróig terjedő bírsággal a sziget érintetlen strandjainak megdézsmálása miatt.

Az utazóktól 100 kilogramm homokot, követ vagy tengeri kagylót koboztak el. Egyes turisták odáig mennek, hogy az interneten bocsátják áruba a szardíniai tengerparti zsákmányt, közte érintetlen strandok különleges színű homokját, megteremtve egy új, ökológiailag veszélyes feketepiacot.

Egy tartományi szintű 2017-es jogszabály tiltja a tengerpartok megrongálását, és a helyi törvény azt akarja megakadályozni, hogy turisták milliói hordják el a sziget javarészt még érintetlen strandjainak ritka homokját. A szabálysértés összege 500 eurótól 3000 euróig terjed.

Az utazóktól elkobozott homokot lehetőleg visszajuttatják arra a partszakaszra, ahonnét elvitték.

Neked ajánljuk
Magyarország 30+2 természeti csodája (videó) Tetemes börtönbüntetés járhat a környezet- és egészségkárosító acéltermelésért Olaszországban Rajzpályázat a barlangok világnapja alkalmából A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam