2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb felújításokkal a turistákért a Pilisi Parkerdőben (képgalériával)

A Pilisi Parkerdő területén eddig közel ezer padot és asztalt helyeztek ki, 32 esőbeálló, 85 tűzrakóhely áll a turisták rendelkezésére, és 24 erdei forrás felújítására is sor került.

A kormány 1,5 milliárd forinttal támogatta a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP) és a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) alkotta konzorcium fejlesztéseit a parkerdő területén. A megújult turisztikai infrastruktúra átadóünnepségét szerdán tartották a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkertben.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Pilisi Parkerdő Zrt. (PP) 65 ezer hektáron gazdálkodik,

a mostani beruházás legfontosabb elemei a térséget átszelő mintegy ezer kilométernyi turistaúthálózathoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések. Kerékpáros és gyalogos utak találkozási pontjain 32 helyszínen bicikliseket kiszolgáló infrastruktúrát alakítottak ki.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A PP kezeli Magyarország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúráját, a látogatók száma évente mintegy 25 millió, és ez a szám a pandémia következtében mintegy 30 millióra emelkedett.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dalvári Vince, az Agrárminisztérium (AM) erdőgazdálkodási főosztályvezetője beszédében egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy az AM irányítása alá tartozó állami erdőgazdaságok 2010 óta több mint 20 milliárd forintot fordítottak kilátók, ökoturisztikai központok, erdei szállások, iskolák és vasutak építésére és fejlesztésére, és a folyamatban lévő projektek értéke is megközelíti ezt az összeget.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A 21 állami erdőgazdaság 34 erdei iskolát működtet, 27 látogatóközpont és vadaspark, 13 erdei kisvasút, 18 arborétum és növénygyűjtemény, 91 kilátó, számtalan tanösvény és útvonal tartozik hozzájuk, és a szálláshelyek fejlesztése is meghaladta már a 130-at.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A PP közjóléti szerepvállalása kiemelkedő, gazdálkodási területein több mint 3 millió ember él. A parkerdő működési modellje kiváló példát szolgáltat, a társaság a természet védelmét és az ökoturisztikai szolgáltatásokat ötvözi a fenntartható gazdálkodás elveivel.

Neked ajánljuk
Turisztikai fejlesztések Sopron környékén Turisztikai fejlesztések Sopron környékén A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam