2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Turista- és horgász-látogatóközpont a Búbánatvölgyben

A Kerektavi Természetház nevű létesítmény a horgászok és a természetjárók igényeinek kiszolgálására épült. Egy 150 fős közösségi helyiség mellett két oktatóteremnek is helyet ad, ahol horgászoktatást, valamint túravezető-képzést tarthatnak.

A búbánatvölgyi Kerek-tó mellett átadták az esztergomi Vasas Horgász Egyesület 640 négyzetméteres, kétszintes turista- és horgász-látogatóközpontját, amelyhez az egyesület 190 millió forintot pályázaton nyert el, 70 millió forintot önerőből biztosított.

Fotó: Facebook – Völner Pál

A tavaly 60 éves Vasas Horgász Egyesület a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Pilisi Parkerdővel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közös konzorciumban építette fel a természetházat, amely egész évben várja a látogatókat, éttermi ellátást is kínálva.

Fotó: Facebook – Völner Pál

Völner Pál, a térség fideszes önkormányzati képviselője közöntőjében kiemelte, hogy egy turisztikai, egy erdőgazdálkodással foglalkozó és egy civil szervezet példaértékű összefogásával jött létre a természetház megépítését eredményező pályázat, a sikerhez pedig kiemelkedő mértékű, 70 millió forintos önerőt biztosított a horgászegyesület.

A konzorciumban benyújtott pályázat teljes költségvetése 418 millió forint, a fennmaradó összegből egyéb fejlesztések valósulnak meg a Pilisi Parkerdő területén.

Fotó: Facebook – Völner Pál

A Vasas Horgász Egyesület Esztergom legnagyobb civil szervezete több mint 2700 taggal. Az 1960-ban alapított szervezet tóépítési jegyek kibocsátásával is finanszírozva hozta létre a Búbánatvölgy négy tóból álló tórendszerét, ahol horgászattal és halneveléssel foglalkoznak, valamint 9 hivatásos halőrrel felügyelik a megyei Duna-szakasz vízterületeit.

Neked ajánljuk
Október 25-ig lehet szavazni az ország kedvenc kilátójára és turistaházára Ipari hulladékból előcsalogatott zenei hangok tették ünnepélyessé a fehér bot napját Esztergomban Októberben különösen ideje van a javítgatásnak A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam