2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Antarktisz körül élő leopárdfóka jelent meg Dél-Afrikánál

A fokvárosi Kommetjie terület tengerpartján jelent meg a ritka látogató, akit a térségben lévő Two Oceans Aquarium gondozói bilétával jelöltek meg a kormány kérésére, hogy azonosítani tudják a jövőben.

Fajvédelmi szervezetek szakemberei felmérték a tengeri ragadozó egészségi állapotát, fertőtlenítették régi sebeit, és segítettek a megfigyelésében.

Igen ritkán fordul elő, hogy a leopárdfóka az élőhelyétől ilyen messze úszik északra, mint Dél-Afrika, a helyi vizekben húsznál kevesebbet láttak eddig.

Fotó: City of Cape Town/Twitter

A fokvárosi környezetvédelmi hatóság és kormányzati illetékesek közösen döntöttek arról, hogy engedik az állatot továbbúszni, mivel nem voltak jelentős sérülései, de figyelni fogják a mozgását és az egészségi állapotát.

Mind az önkormányzat, mind az akvárium felszólította a lakosságot, hogy tartsa magát távol a veszélyes ragadozótól.

A leopárdfóka az antarktiszi vizek egyik legtestesebb ragadozója: hossza 2–3,5 méter közötti, testtömege meghaladhatja a fél tonnát.

Neked ajánljuk
Elon Musknak kínálják fel a Török lépcső egy részét Turisztikai fejlesztések Sopron környékén Hatalmas mennyiségű víz raktározódott el az Antarktisz alatt Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam