2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön a Magyar Nemzeti Parkok Hete, a legnagyobb ökoturisztikai program

Idén a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivállal együtt lesz a legnagyobb ökoturisztikai program, a nemzeti parkok hetének nyitórendezvénye Gödöllőn. A Magyar Nemzeti Parkok Hetén országszerte olyan programok is várják az érdeklődőket, amelyeken máskor nem lehet részt venni.

A rendezvény idejére az UNESCO lezárhatja a Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum jóváhagyását, ezzel osztrák, szlovén, horvát, magyar és szerb együttműködéssel létrejöhet az ország első, határon átnyúló bioszféra-rezervátuma – jelentette be Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára sajtóeseményen.

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál főszervezője közölte, hogy

a rendezvényük idén visszatér a járvány előtti rendjéhez.

Fotó: magyarnemzetiparkok.hu

Székelyhidi Tamás elmondta, hogy 2019-ben 40 ezer érdeklődőt fogadtak, és abban bízik, hogy idén újra sok vendég lesz kíváncsi a diák- és családi programokra, kézműves foglalkozásokra, filmvetítésekre, koncertekre, szakmai kiállítókra.

A fesztivál megszervezéséhez főtámogatóként 85 millió forinttal járult hozzá a Kék Bolygó Alapítvány.

A mindennapi tapasztalatok mellett a szolgáltatók visszajelzései is igazolják, hogy van igény a tanulásra, a tájékozódásra, de a virtuális lehetőségeknél sokkal jobb, ha mindenki személyesen részesül természetközeli élményekben.

Fotó: Magyar Nemzeti Park Igazgatóságok/KSH/MTVA Sajtóarchívum/MTI

A Magyar Nemzeti Parkok Hetét szeptember 13. és 19. között rendezik meg. A nyitó hétvége eseményeit szeptember 10-től 12-ig a Gödöllői Királyi Kastélyban tartják a Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Fesztivállal együtt. A rendezvény kiemelt vendége idén a 25 éves Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatósága.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam