2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Titokzatos művész természetbe illő alkotásai Angliában (képgalériával)

Egy titokzatos művész természetes kőből készült szobrokat készít az angliai Lake District Nemzeti Park dombjai között. Az alkotásokat először idén májusban fedezték fel. Hiába volt a felhívás, az ismeretlen művész azóta sem jelentkezett.

A Borrowdale Institute hívta fel a figyelmet a lakóhelyük környéki hegyekben megjelent kőművészeti alkotásokra egy ismeretlen művész jóvoltából, akit a helyiek „Borrowdale Banksy”-nek neveztek el. 

Az egyik alkotás a Borrowdale-völgyet keretezi
Fotó: Twitter/Borrowdale Institute

A Borrowdale Intézet szerint a szerkezetek „nagyon tehetséges és türelmes egyén” munkájának tűnnek.

Fotó: Twitter/Borrowdale Institute

Nigel Dixon, az intézet megbízottja elmondta, hogy a fotókat nem ők készítették, de azért osztották meg ezeket a fényképeket, mert szerették volna megtudni, hogy kinek köszönhetők az alkotások, de a művész ez idáig még nem jelentkezett.

Fotó: Twitter/Borrowdale Institute

Az 50 éves Carl Halliday fotós, aki hegymászóüzletet üzemeltet a környéken, május elején vette észre először a kör alakú formációt. A PA hírügynökségnek elmondta: „Általában vegyes érzéseim vannak az ilyen mesterséges szerkezetekkel kapcsolatban a természetes környezetben; mászóként minimális hatású megközelítést gyakorolunk. De azt kell mondanom, hogy ez más volt.

Érzékenynek tűnt a meglévő környezetre, és kiegészítette az amúgy is lenyűgöző kilátást. Annak ellenére, hogy új és mesterséges műalkotás.”

Fotó: Twitter/Borrowdale Institute
A felfedezés óta számos gyalogos megosztott képeket a szerkezetekről az interneten, köztük Rob Brown is Fotó: Rob Brown

A Lake District Nemzeti Park Igazgatóság szóvivője azt mondta: „Tisztában vagyunk ezekkel az új kiegészítésekkel. Bár a művész kiléte rejtély marad számunkra, tudjuk, hogy látványos tájaink több száz éve inspirálják az embereket. A tóvidéket fejlődő, kulturális tája miatt a világörökség részévé is nyilvánították.”

Neked ajánljuk
Kétszer annyit betegek az angol bulldogok a túltenyésztés miatt Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: theguardian.com/Borrowdale Institue
Vissza
Hírfolyam