2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára

Idén október 9-én tartják a kéktúrázást napját, amelyre több ezer résztvevőt várnak az egész országból. A legnépszerűbb útvonalakra már beteltek a helyek, de még jó néhány csodás túrára lehet regisztrálni – írja a turistamagazin.hu. 

Idén október 9-én lesz az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében. A kéktúrázás napja nevű rendezvényen idén már az Országos Kékkört alkotó három túramozgalom – Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) – mindegyikére lehet regisztrálni, és a tervek szerint összesen 143 túracsoport vág majd neki a mintegy 2550 km-es össztávnak.

Számos izgalmas, kevéssé ismert útvonalra is várják a jelentkezőket Fotó: Pixabay, Mickey Estes

A túranap ingyenes, de regisztrációhoz kötött: létre kell hozni egy saját fiókot a túranap oldalán, majd ezután választani egy túrát. A legnépszerűbb szakaszokon már fogytában vannak a helyek, illetve várólisták is kialakultak, de rengeteg szuper túrára lehet még jelentkezni. A kínálatban szerepelnek például kutyás és tematikus túrák, geológusok által vezetett kirándulások, és ki lehet próbálni a többi között a nordic walkingot.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS-jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

Kedvcsinálóként érdemes megnézni a tavalyi kéktúrázás napján készült videót, amikor 70 túra keretében járták be a résztvevők az Országos Kéktúrát:

Neked ajánljuk
Egyre többen utaznak olyan helyre, ahol jól látni a csillagokat A gödöllői természetfilm-fesztivál díjazott filmjei 3/3. (videók) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam