2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mecseki kilátó és turistapihenő újult meg

Megújult a Cigány-hegyi kilátó és az Óbányai-völgy turistapihenő a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben. 

A körzet két emblematikus turistacélpontjának rekonstrukciója része a Natura 2000 hálózat dél-dunántúli infrastruktúráját érintő, 2019 januárjában kezdődött és a befejezéséhez közeledő modernizációs programnak – tájékoztatta a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatósága az MTI-t.

A nemzeti park kezelésében lévő Natura 2000 területek népszerűsítését és az ott fellelhető természeti értékek bemutatását célzó, 40 helyszínen futó projekt első ütemében

Nagyharsányban panorámasétány, a szoborparkban új fogadóépület létesült, a második ütemben pedig új kilátó épült vagy újult meg Pécsen, Drávaszentesen, a Tolna megyei Pacsmagi-halastavaknál, Bátán és a Gemencben, és madármegfigyelő lesállást, valamint pallósort adtak át a dávodi Földvári-tavi madárparadicsomnál.

Fotó: HOTE – Hosszúhetényi Turista Egyesület

Az első ütem fejlesztései 225 millió, a másodiké pedig 133 millió forintból valósultak meg.

Ezenkívül információs táblák készültek, 15 helyszínen gémeskutak rekonstrukciója valósult meg, új pihenőpadok, pad-asztal garnitúrák, szemetesek lettek kihelyezve, tűzrakó helyek kialakítva, valamint irányítóoszlopokat és a védett területekre behajtást megakadályozó sorompókat állítottak.

Neked ajánljuk
Madárszínház és halászati bemutató épülhet Máté Bence ötletével (videó) Csak a lábad nyomát hagyd az erdőben! Patanyomok – Dunántúli-középhegység, 1. rész (dokumentumfilm) Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam