2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén

A Pilisi Parkerdőben újonnan átadott Bölcső-hegyi kilátó is része annak az ökoturisztikai beruházási programnak, amely 2010 óta zajlik az állami erdőgazdaságokban. 

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a Bölcső-hegyi kilátó ünnepélyes átadásán elmondta, hogy

az elmúlt tíz év ökoturisztikai fejlesztéseinek keretében 52 kilátó, 150 egyéb létesítmény, 40 erdei szálláshely, 17 látogatóközpont és 11 erdei iskola létesült, emellett 11 500 kilométer jelzett erdei turistautat, 1600 kilométer kerékpározásra kijelölt utat és 400 kilométernyi lovaglóutat kezelnek az erdőgazdaságok.

Csak a Pilisi Parkerdő területén 35 nagyobb ökoturisztikai fejlesztés valósult meg, közöttük olyanok, mint a Naplás-tavi kilátó, a Hármashatárhegyi kilátó, a Rotter Lajos turistaház vagy a most átadott Bölcső-hegyi kilátó.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az erdőgazdaságok a hozzájuk tartózó erdei ökoturisztikai objektumok fenntartására évente 4 milliárd forintot fordítanak.

A magyarországi parkerdőkben évente 30 millió látogatási alkalmat regisztrálnak, ezért is jelentősek a hasonló beruházások. Az átadóünnepségen jelen volt Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója is.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára (b) és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója
Fotó: MTI/Kovács Attila
Neked ajánljuk
Az ürömi állatotthonba vitt állateledelt Orbán Viktor Awaken – Barangolás a Föld körül (filmelőzetes) Hiába fenntartható egy ruhadarab, ha nem kívánatos Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam