2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújult a püspökszentlászlói kastély arborétuma

Több mint 130 millió forintos fejlesztési forrásból újult meg a Pécsi Egyházmegye kezelésében lévő püspökszentlászlói kastélyt övező arborétum.

A beruházó Pécsi Egyházmegye és a megyei helyhatóság alkotta konzorcium a Terület- és településfejlesztési operatív program 135 millió forintos keretéből tudta megvalósítani a fejlesztéseket.

A támogatás felhasználásával a Mecsek legmagasabb csúcsa, a Zengő lábánál fekvő Püspökszentlászlón infrastrukturális fejlesztések valósultak meg az arborétumban, így bővítették az ott álló oktatóházat – megerősítve ezzel a terület ökoturisztikai lehetőségeit.

Fotó: puspokszentlaszloikastely.hu

A projekt során rendezték az arborétum területét is, így térkő burkolattal látták el a bemutató és túrautakat, környezetbarát tölgyfa kerítést és kaput építettek, továbbá restaurálták a park területén található kastélyhoz és templomhoz tartozó kisépítészeti tárgyakat – szobrokat, szószékeket, padsorokat.

A fejlesztés keretében emellett a kertészeti oktatás, gyógynövény- és sportprogramok, kézműves foglalkozások, előadások, kihelyezett tanórák támogatására eszközöket is vásárolnak a továbbiakban.

Neked ajánljuk
Elon Musknak kínálják fel a Török lépcső egy részét Turisztikai fejlesztések Sopron környékén Érdemes szombaton elnézni a Füvészkertbe Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam