2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Sárlány tavasztól télig, Heligan elveszett kertjében (képgaléria)

A délnyugat-angliai Cornwall mesékkel és legendákkal átitatott, varázslatos hely. Itt található a titokzatos Heligan Lost Gardens, Európa legnagyobb kerthelyreállítási projektje, amely 200 hektáron fekszik. Heligan belsejében sok titkot fedezhetünk fel, és ezek egyike az ikonikus Mud Maid szobor, amelyet helyi művészek – a testvérpár, Pete és Sue Hill – készítettek szeretettel.

A szobrot 1997-ben rendelték meg Heligan Elveszett Kertjébe az alkotóművész testvérpártól, és azóta a Heligan Lost Gardens erdei sétájának elválaszthatatlan részévé vált. Az úgynevezett Sárlány egy olyan élő szobor, amelynek „ruhája” és „haja” az évszakok függvényében változik, ahogy a fű, a borostyán és a moha nő, majd elszárad.

A kezdet kezdetén, még „ruha” nélkül

Fotó: Pete & Sue Hill

a felöltözött sárlány Tavasztól télig változó „ruházata”

Fotó: Pete & Sue Hill
Fotó: wikipedia.org/Daderot
Fotó: Instagram/timmurray_
Fotó: Instagram/nela.fernweh
Fotó: Instagram/Wulan Nephin
Fotó: Instagram/joanna_eden
Fotó: Pete & Sue Hill
Neked ajánljuk
Elon Musknak kínálják fel a Török lépcső egy részét Turisztikai fejlesztések Sopron környékén Tudtad, hogy a kerted segíthet a hirtelen lezúduló csapadék megzabolázásában? Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: boredpanda.com
Vissza
Hírfolyam