2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Egy a természettel” – Megjelent a nemzeti parkok újabb nagykönyve

Dosztojevszkij szerint az ember csak nyűgeit szereti számon tartani, az örömeit nem. Meglehet. Ha így is van, e szabályt kivételként erősíti a Nemzeti parkok nagykönyve 10. Pazar külcsínre, gazdag belbecsre lel benne az olvasó.

A nagy orosz íróklasszikus hitte: a szépséggel fel lehet fordítani a világot. Márpedig a tíz hazai igazgatóság értékei ilyenek. Szeretetük pedig az evolúció során vésődött belénk. E kellem arra int, hogy egyek vagyunk a természettel.

Osváth Sarolta és Darabos György műve a négyszáz oldalas album, amelyet 2022 márciusában juttattak el nemzeti parkjainkhoz a vadászati és természeti világkiállítás szervezői. „Egy a természettel” – hirdette az immár lezárult nagyszabású rendezvénysorozat. Az eseményért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán tarsolyában nemzeti parkjainkról szóló dokumentumfilmek és egy imázsmozgókép is lapult. Tavasztól az állami természetvédelem intézményei is népszerűsíthetik vele a zöld Magyarország gondolatát.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Elon Musknak kínálják fel a Török lépcső egy részét Turisztikai fejlesztések Sopron környékén Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: szabadfold.hu
Vissza
Hírfolyam