2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Épp elég hely sziget (videóval)

Egy ház, egy fa, némi cserjés és egy kisebb strand – ennyi fér el a világ legkisebb lakott szigetén, a Just Enough Room Islanden, amely New York állam északi részén, a Szent Lőrinc-folyón található.

A teniszpálya-méretű, korábban Hub-szigetként ismert területet az 1950-es években vásárolta meg a tehetős Sizeland család, akik egy nyaralót szerettek volna rajta felépíteni. Csakhogy a miniatűr szigetnek elterjedt a híre, és a Szent Lőrinc-folyón kiránduló turisták körében igen nagy népszerűségre tett szert.

Fotó: wikipedia.org

A család bájos földfoltja csak egy az 1864 sziget közül, amelyek Kanada és az USA határán, a Szent Lőrinc-folyón lévő Ezer sziget csoportját alkotják. Ahhoz, hogy egy területet szigetnek minősítsenek, a foltnak egész évben a vízszint felett kell maradnia, és legalább egy fát meg kell tartania – a Just Enough Room Island, vagyis az épp elég hely elnevezésű sziget nagyjából megfelel ezeknek a kritériumoknak.

Neked ajánljuk
Lelőttek egy eltévedt jegesmedvét Kanadában Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam