2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Turisztikai fejlesztések Sopron környékén

Kilátó, madárles, kerékpárút, park- és tanösvényfejlesztés – többféle turisztikai attrakció újult meg Sopronban és környékén az elmúlt években, mintegy félmilliárd forintból.

A fejlesztéseket bemutató zárórendezvényen Barcza Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a város és térsége számára fontos a környezet megőrzése, és elkötelezettek abban, hogy a természeti értékek megóvásával élményalapú turisztikai fejlesztéseket hajtsanak végre. Elmondta, hogy

  • megújult a rossz állapotban lévő, 14 méter magas Kecske-hegyi kilátó;
  • a Fertő tó nádasában vízimadárlest alakítottak ki;
  • megújult a Nemeskúti út négy kilométeres szakasza és a Sopront Harkával összekötő kerékpárút;
  • továbbfejlesztették a Lőver Alpin parkot;
  • kicserélték és digitalizálták a Ciklámen tanösvény tábláit.
A megújult Kecske-hegyi kilátó Fotó: aktivmagyarorszag.hu

Kárpáti Béla, a Sopron–Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy hálózatos fejlesztésekben gondolkodnak, több esetben a kor elvárásainak megfelelően újítják meg a meglévő turisztikai attrakciókat.

A mostani beruházás – amely az Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron–Fertő Turisztikai Térségben nevet viseli – is egy ilyen hálózatos fejlesztés.

Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy ezeknek a fejlesztéseknek a közösségépítő szerepe sem elhanyagolható, hiszen nemcsak családdal, hanem barátokkal, osztály- vagy évfolyamtársakkal is látogathatók az attrakciók.

Neked ajánljuk
Elon Musknak kínálják fel a Török lépcső egy részét Elon Musknak kínálják fel a Török lépcső egy részét Hatalmas a biciklis pezsgés a Balatonnál Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam