2018. november 21., Olivér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vigyázó kezek támaszában

A klímaváltozás következtében Velencét 100 éven belül ellepheti a tenger. A növekvő tengerszint problémájára és az emberi cselekvés lehetőségére érzékletes módon hívta fel a figyelmet Lorenzo Quinn olasz szobrász installációja.

Mintha a Grand Canal vízéből kiemelkedő hatalmas gyermekkezek tartanák egyben a 14. században épült Ca’ Sagredo Hotel falait. A művész szándéka a „Támasz” című alkotással az volt, hogy felhívja a figyelmet: az évszázadokon keresztül fontos kulturális jelentőséggel bíró, és különleges kincseket rejtő város megőrzése az ember felelőssége, a jelen és jövő generációnak közös feladata. Az installáció 2017. november 26-ig volt megtekinthető a gondolák városában.

Az egyenként 2200 kilogrammos szobrok a művész barceloniai műhelyében készültek el. A alábbi videó az alkotás helyszínre érkezését és összeállítását mutatja be:

Neked ajánljuk
Természet, átalakítás alatt Etikus finanszírozás és zöld aktivizmus a múzeumban Ezek mindig zöldségeken zenélnek! Újra indul a „ne öntse a lefolyóba!” kampány Zero waste is the new black
Tovább a forrásra: dailyplanet.climate-kic.org
Vissza
Hírfolyam