2018. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Tárlat a turbinákon

A szélturbinák látványa számos képzettel társulhat: hasznosak, tiszták, impozánsak, de szépnek talán nem mindenki látja őket. A Senvion nevű német turbinagyár világszerte dolgozik együtt  képzőművészekkel azon, hogy a szélerőművek látványát minél többekkel megszerettesse. 

A Senvion avantgárd és kezdeményező felelősségvállalási programjairól ismert a piacon. 2016-ban Portugália két világszerte elismert művészét, Joana Vasconcelost és Vhilst kérte fel, hogy a 171.2 MW Âncora szélfarmon található 100 méter magas erőművüket egy festménnyel díszítsék.

2013-ban és 2014-ben pedig Ausztrália első, közösségi tulajdonú szélparkjában került felállításra két 69 méter magas turbina a melbourne-i művészek, Ghostpatrol (David Booth) és Bonsai munkáival díszítve.

Tovább a forrásra: artistsandclimatechange.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Ember és természet” fotópályázat 2018 35 év után először tűnt fel egy veszélyeztetett kisemlős Ausztráliában 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést A globális felmelegedés miatt rekordmértékű az erdőpusztulás A Humusz Szövetség játszva tanít a hulladékmegelőzésről