2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tékozlás művészete

Michelle Reader vérbeli recycling művész: a kezei között minden olyan dolog, amiben egy átlagember nem lát többet puszta szemétnél, új életre kel. A művész 1997 óta dolgozik újrahasznosított alapanyagokkal, egyedülálló szobrai háztartási és ipari hulladékból születnek, szépséget teremtve az enyészetből.

Lenyűgöz az alapanyagok kiszámíthatatlansága, szeretem azt a kreatív találékonyságot, amire szükség van ahhoz, hogy a kezeim között ezek a kidobott holmik szobrokká formálódjanak. A talált, esetleges alapanyagokkal való munka legnagyobb öröme a váratlanság: amikor egy elem egyszer csak a semmiből a helyére kerül, új funkciót kap. Például amikor egy esernyő és egy vödör hirtelen nárcisszá alakul. 

Az angol művész gyakran a természet világából merít inspirációt: madarakat, állatokat, rovarokat épít szemétből. Egy távirányítóból a jaguár egyik foltja lesz, egy elhasznált reluxa szálai tollakká válnak. Alkotásai érzékenyen rezonálnak arra, hogyan bánik az emberiség az őt körülvevő élővilággal a tömegfogyasztás korában.

Michelle Reader alkotásai az alábbi videóban, illetve a videó alatti linkre kattintva egyaránt megtekinthetők.

Salvaged From Michelle Reader Marco de Luca és Cristian Mantio rövid dokumentumfilmje
Neked ajánljuk
Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban A szemét megsemmisítésének képei szembesítenek Budapesten a túlfogyasztás következményeivel Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: michelle-reader.co.uk
Vissza
Hírfolyam