2018. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Egy Madridban készített installáció a világot sújtó műanyagválságra figyelmeztetett

A Luzinterruptus művészcsoport installációjához 60 000 műanyag palackra volt szükség, amelyek műanyaggyűjtő szigetekről, kis- és nagyvállalatoktól, valamint az installációt befogadó Luna de Octubre fesztivál szervezőitől kerültek összegyűjtésre.

Az installáció felállítására 2017-ben a „Luna de Octubre” fesztivál keretében került sor. Az anonimitásban maradó művészeket tömörítő Luzinterruptus alkotóközösség célja korábbi akcióihoz hasonlóan most is az volt, hogy felhívja a figyelmet a műanyagszemét okozta környezeti károkra.

Fotó: luzinterruptus.com

Ez a Műanyagsziget nem az óceánban, hanem az Apollót, Neptunuszt és Kübelét ábrázoló szökőkútban, Madrid legemblematikusabb köztéri kútjában lebegett kivilágítva egy éjszaka erejéig. A fényképek tanúsága szerint ilyen rövid idő alatt is rengeteg turista és fesztiválrésztvevő figyelmét sikerült erre a fontos problémára irányítani.

Fotó: Luzinterruptus.com

A műanyag palackok főleg a vizes élőhelyeket veszélyeztetik, a tengerekben, óceánokban, édesvízi folyókban, sőt, már a csapvízben is kimutathatók a bomló műanyagok apró szemcséi. A műanyagáradat visszaszorítása érdekében állami és civil kezdeményezés látott napvilágot az elmúlt évben.

Neked ajánljuk
Balin 5000 kihajított vietnami papucsból építettek szivárványt A Times Square „elárasztásával” figyelmeztet a klímaváltozás hatásaira egy művész A Greenpeace installációja Rómában Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: waste360.com
Vissza
Hírfolyam