2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra magyar siker az ENSZ nemzetközi rajzversenyén: 13 éves székesfehérvári kislány lett a második helyezett

A FAO élelmezési világnapi rajzversenyén második lett korosztályában a székesfehérvári Kluge Berta Ida. Európából mindösszesen ketten szerepeltek sikeresen az élelmezési világnaphoz kapcsolódó nemzetközi rajzversenyen, melynek témája az volt, hogyan befolyásolhatja az élelmezésbiztonság és a vidékfejlesztés a migráció jövőjét.

A 13 éves Kluge Ida Berta, aki második helyezést ért el a 13-15 éves korcsoportban, rajzában azt mutatja be, hogy az emberi együttérzés, szolidaritás és empátia elengedhetetlen elem a migráció kérdésének megoldásához. Egy erős kőhidat rajzolt annak szimbólumaként, hogy mindig van megoldás, ha mindenki együtt tesz az akadályok leküzdéséért. Emellett központi elem a búzakalász is, amit a 2015-ös győztes versenymunkájában is használt már.

„A búzakalász jelenti mindazt a segítséget, amire a fejlődő országokban élő szegény családoknak szüksége lehet – mondta. – Azért is tetszik ez a szimbólum, mert a FAO logójában is szerepel.”

Kluge Ida Berta rajza Fotó: www.fao.org

Minden évben több mint 150 országban emlékeznek meg az élelmezési világnapon, október 16-án, a FAO 1945-ös alapítására, és arra a törekvésre, hogy mihamarabb felszámoljuk az élelmezési problémákat.

Mindkét rajz jól illeszkedik a 2017-es élelmezési világnap fő üzenetéhez: a migráció jövője megváltoztatható, ha gondoskodunk az élelmezésbiztonságról és a vidék fejlődéséről, így az embereknek lehetőségük nyílik saját otthonukban maradni, és ott felépíteni egy stabil megélhetést.

Neked ajánljuk
Teljes gőzzel zajlik a Fenntarthatósági Témahét Egy amerikai nemzeti park összekapcsolta a természet és a zene élvezetét Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam