2019. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra magyar siker az ENSZ nemzetközi rajzversenyén: 13 éves székesfehérvári kislány lett a második helyezett

A FAO élelmezési világnapi rajzversenyén második lett korosztályában a székesfehérvári Kluge Berta Ida. Európából mindösszesen ketten szerepeltek sikeresen az élelmezési világnaphoz kapcsolódó nemzetközi rajzversenyen, melynek témája az volt, hogyan befolyásolhatja az élelmezésbiztonság és a vidékfejlesztés a migráció jövőjét.

A 13 éves Kluge Ida Berta, aki második helyezést ért el a 13-15 éves korcsoportban, rajzában azt mutatja be, hogy az emberi együttérzés, szolidaritás és empátia elengedhetetlen elem a migráció kérdésének megoldásához. Egy erős kőhidat rajzolt annak szimbólumaként, hogy mindig van megoldás, ha mindenki együtt tesz az akadályok leküzdéséért. Emellett központi elem a búzakalász is, amit a 2015-ös győztes versenymunkájában is használt már.

„A búzakalász jelenti mindazt a segítséget, amire a fejlődő országokban élő szegény családoknak szüksége lehet – mondta. – Azért is tetszik ez a szimbólum, mert a FAO logójában is szerepel.”

Kluge Ida Berta rajza Fotó: www.fao.org

Minden évben több mint 150 országban emlékeznek meg az élelmezési világnapon, október 16-án, a FAO 1945-ös alapítására, és arra a törekvésre, hogy mihamarabb felszámoljuk az élelmezési problémákat.

Mindkét rajz jól illeszkedik a 2017-es élelmezési világnap fő üzenetéhez: a migráció jövője megváltoztatható, ha gondoskodunk az élelmezésbiztonságról és a vidék fejlődéséről, így az embereknek lehetőségük nyílik saját otthonukban maradni, és ott felépíteni egy stabil megélhetést.

Neked ajánljuk
Figyelemfelkeltő jégkrémek szennyezett vízből Zöldebb ovit, zöldebb sulit Egyszerűsítsük együtt az életünket Tiszta ruha, vegyszerek nélkül? Magyarországon 2030-ra az előállított áram 90 százaléka szén-dioxid-mentes lehet
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam